AUTEA tanca el finançament del programa “Suport a casa 6 a 9 anys”

Pocs dies després de presentar el nou programa “Suport a casa 6 a 9 anys” i  de  fer  una  crida  a  la  col·laboració ciutadana per poder tancar  el seu finançament, l’associació d’afectats d’autisme d’Andorra (AUTEA) ha rebut avui una donació pel total de la quantitat demanada, 5.000€.

Amb aquesta aportació, més la rebuda la setmana passada de Gol Solidari, l’adjudicació rebuda del ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut i l’aportació d’AUTEA i les famílies, el programa ja compta amb el finançament necessari per cobrir el total del pressupost, 14.880€.

El particular que ha fet la donació ha demanat mantenir l’anonimat. Recordem  que  el  programa  ofereix  atenció  domiciliaria  individualitzada  per  llars  amb  infants amb un trastorn de l’espectre de l’autisme de 6 a 9 anys, treballa de  forma  individualitzada dificultats funcionals i problemes de control de conducta a l’entorn natural de l’infant, la família.

Durant l’acte de presentació, la presidenta d’AUTEA, Inés Martí, va  explicar  que  el  programa pilot havia  estat  concebut  inicialment  pera2 infants, però davant  del nombre  de  peticions rebudes per participar per part de les famílies de l’associació amb infants que complien amb els requeriments  descrits  al  programa i un  cop validats  els  candidats conjuntament amb  les professionals de Salut Mental del SAAS amb les que s’està coordinant el programa, es va decidir acceptar a les6 famílies  i buscar la part pendent de finançament.

Des d’AUTEA s’han referit al particular que ha fet la donació, com “una persona amb una gran empatia i una responsabilitat social encomiable. Gràcies a la seva generositat unes famílies que ho necessiten molt  podran comptar amb una teràpia adequada per als seus fills, el que és un dret”. El programa, que té una durada d’1 any, realitzarà una valoració abans del tractament i una altra després per poder recollir dades empíriques sobre l’eficàcia i l’impacte de les intervenció sen l’infant i la família.