Inicia una nova campanya de donació de sang

Amb l’objectiu d’aconseguir més de 300 donacions de sang, la Creu Roja Andorrana, en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, ha iniciat una nova campanya de recaptació, que tindrà lloc fins al pròxim dimecres, dia 23 de setembre, al Prat del Roure.

Fotos: Nelly Dedea

Sala del prat del roure

Tenint com a referència la darrera campanya de donació de sang encapçalada per la Creu Roja Andorrana, en la qual va comptar amb el suport del MoraBanc Andorra, el passat mes de març, l’organització porta a terme, des d’avui, una nova activitat destinada a recaptar fins a 115 donacions diàries, segons previsions que Joan Saurí, secretari general de la Creu Roja Andorrana, ha revelat en roda de premsa.

Roda de Premsa de la Creu Roja

Enguany, arran de l’escenari derivat de la pandèmia de la Covid-19, les mesures de seguretat al voltant de les jornades de donació de sang seran més rigoroses, de manera que serà necessari fer un registre previ a través del lloc web www.donarsang.gencat.cat. Els donants, prèviament registrats, hauran d’acudir a la sala del Prat del Roure, a Escaldes-Engordany, en l’horari seleccionat, que va de les 11.00 a les 14.00 hores i de les 16.30 hores a les 21.30 hores. En tot moment, els donants hauran de fer servir mascaretes i gel hidroalcohòlic; igualment, se’l prendrà la temperatura abans d’entrar a la sala, que compta amb un circuit de circulació delimitat, per a evitar aglomeracions i reduir els possibles contactes.

Donació de Sang de la Creu Roja

Segons declaracions de Joan Saurí, recollides per l’Agència de Notícies d’Andorra (ANA), una nova campanya de donació de sang era quelcom que la ciutadania demanava de manera molt recurrent, motiu pel qual s’ha dissenyat unes jornades adaptades al delicat panorama sanitari. No obstant això, Saurí s’ha mostrat optimista, ja que no hi ha hagut evidències de cap transmissió del coronavirus a través de les donacions de sang.

Des de la Creu Roja Andorrana, es preveu organitzar una pròxima campanya, possiblement per a finals de novembre o principis de desembre.