Càritas Andorrana compta amb més aliats per a la seva nova campanya de recaptació d’aliments

Càritas Andorrana endega, com cada any, la campanya de sensibilització a les escoles, centres educatius i empreses del Principat per recaptar menjar pel Banc d’Aliments i lluitar contra el malbaratament alimentari. Sota el lema “Estén la mà i Enreda’t”, pretén conscienciar sobre la responsabilitat col·lectiva per construir una societat més humana i justa.

Foto: Arxiu ANA

Adreçada principalment a infants i joves, la campanya busca promoure el valor de la solidaritat i convida tothom a formar part de manera activa d’una societat generosa que cuida i atén les necessitats dels seus membres i dels més desafavorits.

En paraules del president de Càritas Andorrana, Amadeu Rocamora, “la implicació del jovent i l’ajuda desinteressada sempre és benvinguda, especialment en una època tan delicada com l’actual. Valorem el seu sentit la solidaritat envers la comunitat i la seva contribució per aconseguir que l’obra de Càritas tingui un impacte local significatiu”.

La campanya de sensibilització, destinada a la recaptació de menjar pel Banc d’Aliments, té una doble funció. D’una banda, recollir aliments per arribar a les persones i famílies en situació de precarietat durant tot l’any i, de l’altra, educar en valors els més joves a través de la sostenibilitat dels processos de reaprofitament alimentari, l’economia circular i reducció de residus que fomenta aquesta iniciativa.

La campanya de sensibilització de Nadal, que s’iniciarà el 20 de novembre i acabarà el 21 de desembre, comptarà amb la participació de 16 escoles, més del doble que en les darreres ocasions. A més, també rebran aquestes xerrades de sensibilització empreses destacades d’Andorra com Fundació Crèdit Andorrà i Caldea, entre d’altres.

Els centres educatius en els quals es realitzaran les xerrades enguany són: l’Escola Andorrana de Primera Ensenyança de Santa Coloma, l’Escola Andorrana d’Ordino, l’Escola Andorrana de Primera Ensenyança d’Escaldes, l’Escola Andorrana de Primera Ensenyança de La Massana, l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp, l’Escola Andorrana de Primera Ensenyança de Canillo, Escola Andorrana de Batxillerat, Colegio Español de Infantil y Primaria María Moliner, Colegio Español de Secundaria María Moliner, Col·legi Sagrada Família, Col·legi Mare Janer, Col·legi Sant Ermengol, Àgora International School Andorra, Escola Francesa de Primària d’Andorra la Vella, Escola Francesa de Primària d’Encamp, Escola Francesa de Primària de Canillo i Escola Bressol Neverland.

 Càritas Andorrana ofereix un servei personalitzat i integral a les persones usuàries, que en són beneficiàries a través del programa d’atenció primària. Els treballadors socials de l’entitat elaboren un pla de treball en el qual es poden incloure, entre altres, l’accés a eines com el Banc d’Aliments, el Rober, el suport psicològic i les accions d’acompanyament i assessorament necessàries per millorar la situació.