El santuari de Meritxell, testimoni de l’amor de la Laia i el Marc

Des de petits, la Laia i el Marc havien coincidit alguna vegada en les colònies d’Aina, però després de molts anys els seus destins es van tornar a creuar al mateix lloc, ara com a monitors durant l’estiu i en diferents formacions. Primer es van fer amics i més tard parella.

Fotos: Reinaldo Márquez

L’estiu del 2019, a Austràlia, el Marc li va proposar matrimoni a la Laia, que, si bé tenia molt clar que algun dia es casarien, la proposta del Marc la va agafar per sorpresa, perquè no s’ho esperava en aquell moment. I així va ser, com el passat dia 22 d’agost, la Laia i el Marc van donar finalment el “sí vull”.

Laia i Marc al Santuari de Meritxell

El Santuari de Meritxell va ser testimoni de la seva unió i Mossèn Ramon, com no podia ser d’una altra manera, va ser l’encarregat de beneir als nuvis amb una emotiva cerimònia.

“Decidim casar-nos a Meritxell perquè ens agrada el Santuari, perquè Meritxell és la patrona d’Andorra i admirem tot el que representa la verge per als andorrans i per a les famílies. A més, volíem que fos a Canillo, el lloc on ens vam conèixer, i amb Mossèn Ramon, una persona molt important per a nosaltres”, va explicar la Laia.

Laia i Marc al pati interior de Meritxell

Quatre persones que els coneixen molt bé, i que han estat sempre al costat dels nuvis, van ser els testimonis de les noces, la Maria i el Jordi, germans de la Laia, i l’Héctor i el Xavi, dos amics del Marc. Si bé la celebració va haver d’adaptar-se a la nova “normalitat”, familiars i amics van poder acompanyar als nuvis i compartir aquest inoblidable moment.

L’hotel Abba Suites, de Sispony, va ser el lloc triat per a gaudir d’una trobada meravellosa entre familiars i amics. Sense dubtes, els protocols de seguretat sanitària i el distanciament social es van fer patents en la celebració, però l’enginy va poder més. La separació de les taules no va impedir que els convidats poguessin ser partícips d’una original coreografia que els amics dels nuvis havien preparat.

Laia i Marc amb els seus éssers estimats

El que no va faltar durant el festeig va ser el llançament del ram de la núvia, que se’l va emportar la Maria, una amiga dels nuvis. “Ens va fer molta gràcia perquè ells, també són una parella de monitors, que es van conèixer com nosaltres”, va dir la Laia.

Malgrat les circumstàncies, va ser un gran dia per la Laia i el Marc. Són conscients que van celebrar unes noces diferents per la situació de la Covid-19, les mascaretes i la distància social, però no per això va deixar de ser un moment molt especial.

La seva lluna de mel, encara, està pendent, però quan millori la situació sanitària, i es relaxin les restriccions, viatjaran a Nova Zelanda per a celebrar el seu compromís i gaudir d’uns dies en aquest país.