Les mans que transformen la realitat de molts nens i dones

Mans Unides és una organització no governamental per al desenvolupament (ONGD), que es nodreix de voluntaris, catòlica i sense ànim de lucre, que des del 1960 lluita contra la fam, la desnutrició, la pobresa, el subdesenvolupament i la desigualtat, entre altres, i en diferents indrets del món.

L’ONG treballa amb diverses institucions, des de congregacions religioses, parròquies, fins a ONG d’àmbit regional i diverses entitats de finalitat social. Són aquestes organitzacions locals les que treballen sobre el terreny i sol·liciten ajuda a Mans Unides perquè puguin dur a terme diversos projectes que requereixen finançament.

Quan una entitat envia un projecte a Mans Unides, aquesta l’estudia acuradament, l’avalua i el sotmet a votació. Si el projecte és aprovat, el sol·licitant rep la confirmació, es realitza una campanya per a recaptar els fons i, posteriorment, s’envien els diners necessaris perquè posin en marxa el projecte.

Amb la recaptació que realitza l’ONG, a través de les seves campanyes, es financen projectes per al desenvolupament en l’àrea educativa, sanitària, social i agropecuària, que beneficien els sol·licitants d’Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina. El principal objectiu que persegueix Mans Unides és millorar les condicions de vida de la població.

La primera campanya que es va realitzar a Andorra va ser l’any 1982 i es va fer seguint el lineament de l’ONG espanyola Mans Unides. Generalment, en temps de campanya, que té lloc durant el mes de febrer, l’organització es beneficia de la participació de les escoles de dansa, de grups musicals, sales comunals i parroquials, i la col·laboració dels mitjans de comunicació. Cal ressaltar, que també part de la recaptació de Mans Unides Andorra es destina a la campanya de Mans Unides del Bisbat d’Urgell. Des de l’any 1994, el Govern d’Andorra subvenciona una part de la campanya.

Cal destacar que el treball que es realitza des de l’ONG es duu a terme gràcies a la col·laboració dels voluntaris, que participen activament en l’organització.

Si vols conèixer més sobre les campanyes que realitza Mans Unides Andorra pots accedir al seu web mansunides.ad o a les seves xarxes socials.

Si et sents identificat amb la causa, pots fer el teu donatiu als següents comptes bancaris, que romanen oberts tot l’any:

Andbanc AD55 0001 0000 1011 9820 0100

Morabanc AD95 0004 0049 0000 1308 1013

Crèdit Andorrà AD17 0003 1101 1075 1271 0101

BancSabadell d’Andorra: AD73 0008 0090 3712 0069 7671