Claudia Nicolasa, del fitness a la psicologia

La Claudia Nicolasa, amb 25 anys, és molt més que una creadora de continguts online, ja que dedica part del seu temps a buscar noves formes d’invertir en borsa, però també d’ajudar els seus pacients a través de consultes de psicologia. Amb 93.000 subscriptors en YouTube, la jove navarresa és una de les youtubers que ha trobat al Principat un lloc idoni per posar en marxa tots els seus projectes.

Fotos: Cortesia/Claudia Nicolasa

Quan parlem de youtubers, molt freqüentment, els hi associem amb cotxes de luxe revolucionant els principals carrers del país o amb la canalla tractant de fer-se una selfie amb ells, però, darrere d’aquesta vida sumptuosa i acolorida, hi ha persones, majoritàriament joves, que volen anar més enllà de les pantalles de l’ordinador o del mòbil.

La Claudia Nicolasa és una de les tantes persones vinculades a YouTube, Twitch i altres plataformes, que ha trobat al nostre país un lloc on els seus objectius –no únicament els fiscals– tinguin cabuda. El seu discurs va anar molt orientat cap al món del fitness, una disciplina en la qual, quan només tenia 20 anys, es va haver de refugiar perquè “el meu pare va morir de manera sobtada i això va crear un caos en la meva vida, amb incerteses i ansietat. Començar el gimnàs i concentrar-me en la dieta i els exercicis, em va aportar una sensació de control i disciplina que em va ajudar a superar aquella situació”.

Claudia Nicolasa en xifres:

  • YouTube (Insertar logo): 93.000 subscriptors

  • Instagram (Insertar logo): 48.400 seguidors

  • Twitch (Insertar logo): 13.479 seguidors

  • TikTok (Insertar logo): 3.000 seguidors

Va ser així com la Claudia va participar en diferents certàmens de físic-culturisme, en els quals va obtenir actuacions molt destacades. Però, “malgrat que m’agradaven molt les competicions, vaig notar que això em treia temps de les coses que realment volia per a la meva vida”. La psicologia es va convertir, doncs, en un dels pilars fonamentals de la seva vida i, des d’ara fa un any i escaig, els seus canals de Twitch i YouTube són les finestres en les quals protagonitza els debats.

Per què vas decidir fer el salt del fitness a la psicologia?

És veritat que, quan vaig començar, estava molt més orientada al fitness, però em vaig adonar que la gent em valorava més pels meus coneixements com a psicòloga i com a comunicadora. Va ser una transició que va anar, a poc a poc. La meva passió pel fitness no ha canviat, ja que segueixo cuidant-me, però els pilars de la meva vida són la psicologia i, actualment, els negocis.

Quin ha estat el teu millor moment com a youtuber?

Malgrat que fa poc temps que faig de youtuber, el millor moment va ser quan vaig començar a analitzar personatges de sèries i pel·lícules. Ho vaig fer, primer amb ‘La Isla de las Tentaciones’, analitzant el comportament de les persones i les parelles… la gent s’ha enganxat moltíssim. Des que va començar la segona edició del programa, el meu canal va créixer a raó d’uns 40.000 subscriptors aproximadament.

La Claudia Nicolasa és autora de l’e-book ‘Amor y personalidad’, una guia pràctica per analitzar com la infància influeix en el comportament i la interrelació de les persones.

Moltes persones creuen que la vida del youtuber és plena de coses positives, però destacaries un moment realment negatiu?

Quelcom, que em passa molt i que em molesta és que, en ser una noia jove, rossa i esportista, em solen infravalorar una mica i, fins i tot, hi ha persones que arriben a inventar coses de mi. Recordo que, quan vaig viure l’aventura de marxar als Estats Units, veia per fòrums missatges que deien que jo m’estava prostituint. La gent, a vegades inventa coses boges sobre les nostres vides, sense tenir-ne idea.

Amb el que generes com a YouTuber i creadora de continguts, pots viure tranquil·lament?

Amb això puc viure de forma molt bàsica. Els meus ingressos provenen, principalment, d’inversions en borsa, consultes privades online de psicologia i, actualment, estic treballant en el desenvolupament d’una marca que presentaré el maig. Aquesta última es tracta de productes fitness que la gent no ha vist mai… la marca es diu Frikness, l’he treballat a Madrid, i tinc projectes per a portar-la també als Estats Units.

Què és el que més t’agrada de viure a Andorra?

L’entorn. Veig que hi ha moltes persones ambicioses, que volen fer coses i anar més enllà. Trobo que és un entorn molt sa, d’esportistes, d’empreses… això és el que veritablement m’agrada.

Trobes a faltar Espanya?

A la meva família i ja està, sincerament. Estic molt a gust aquí.

Com gestiones la fama?

Tampoc considero que tingui tanta fama, però tinc molt clar que les coses personals i privades no les exhibeixo a internet. Si et fixes en el meu contingut, em centro en la meva carrera com a psicòloga i emprenedora.