Com anirà la temporada d’esquí 2020-2021?

Tens ganes de neu? Vols esquiar? S’acosta una de les millors èpoques de l’any per als amants de l’esquí. Les estacions del país ja estan treballant per poder iniciar la temporada a finals del mes de novembre. No obstant això, la incertesa provocada per la Covid-19 produeix certs temors entorn de l’obertura. Però, no et preocupis, aquí t’expliquem com es planteja la nova temporada.

Fotos: Grandvalira · Vallnord Pal Arinsal · Naturlandia · Grandvalira i Ordino Arcalís

Sempre que les condicions sanitàries ho permetin, Grandvalira preveu obrir les portes el pròxim 4 de desembre. Des del mes d’octubre, l’estació està treballant per a convertir-se en un espai Covid-Ready, amb l’objectiu de garantir la màxima seguretat, tant al personal de pistes com a tota la gent que arriba per gaudir de l’esquí. Per aquest motiu, s’adoptaran les següents mesures:

*Realització de tests, de manera regular, a tot el personal.

*Si bé no serà obligatori tapar-se el rostre durant el descens, sigui en esquí o snowboard, sí que serà obligatori l’ús de mascareta en espais tancats, edificis i zones comunes, com ara a restaurants, escoles, botigues i taquilles.

*No hi haurà limitació d’aforament en la pràctica de l’esquí i de snowboard, però s’exigirà distanciament social en les zones més crítiques.

*Aforament limitat en espais tancats i distanciament d’1,5 m entre persones.

*Es reforçarà el servei de neteja i desinfecció dels espais comuns.

* Augment de serveis d’auto venda per a la compra i recollida del forfet.

*Disminució de l’ús de paper. Es recomana l’ús de les aplicacions de l’estació per informar-se i consultar el mapa de les pistes.

Aquestes mesures són vàlides per als dominis de Grandvalira i Ordino Arcalís.

 Què passarà amb els forfets de temporada?

En cas de tancament forçat de les estacions, s’aplicarà una devolució dels dies d’esquí no amortitzats. Les condicions de devolució estan disponibles a través de la web de Grandvalira. També s’oferirà a tots els clients una assegurança, per dia, que cobrirà totes les despeses en cas que surtin positius per Covid-19.

No hi haurà Après-Ski

L’Abarset, al Tarter, i l’Amelie, a Encamp, enguany no obriran les portes. El domini Grandvalira, seguint la mateixa línia de les estacions d’esquí de la resta d’Europa, considera que és una manera de cooperar i solidaritzar-se amb l’esforç col·lectiu que realitza tot el país. L’any vinent, si es donen les condicions, tornaran amb més energia i força que mai.

Sí, hi haurà esdeveniments esportius

Ordino Arcalís serà l’escenari del Freeride Worl Tour i el sector Grau Roig de Grandvalira acollirà la Copa del Món de l’Esquí de Quilòmetre llançat.

Vallnord Pal-Arinsal

L’estació ja té tot a punt per començar la temporada 2020-2021. Segons indiquen des de la seva pàgina web, l’obertura es realitzarà el pròxim 28 de novembre i es preveu que s’estengui fins a l’11 d’abril de 2021. Des de mitjans d’octubre es troben a la venda els forfets per a aquesta temporada, els quals inclouen garantia en cas de tancament forçat.

La garantia només s’aplicarà, si l’estació ha de tancar portes abans de la data prevista, que és l’11 d’abril de l’any vinent. En aquest cas, es realitzaria la compensació per un import que serà descomptat en la compra del forfet per a la pròxima temporada d’hivern 2021-2022. Si el tancament es produís abans del 16 de febrer, es compensarà al client amb el 100% dels dies no amortitzats del forfet. Segons les condicions exposades en la pàgina web de l’estació, a partir del 17 de febrer, la garantia de compensació quedaria anul·lada.

Acord entre Naturlandia i Vallnord-Pal Arinsal

Recentment s’ha formalitzat un acord comercial entre totes dues empreses que beneficiarà als usuaris que adquireixin el forfet de temporada en qualsevol dels dos dominis. Aquest acord permetrà, als clients de Naturlandia, gaudir d’un dia d’esquí alpí en Vallnord Pal Arinsal i als clients de l’estació d’esquí, accedir a les pistes d’esquí de fons de Naturlandia, com també utilitzar altres serveis com ara el Tobotronc, l’Airtrekk amb tirolina, visitar el parc d’animals i accedir al circuit de raquetes i trineus.

Naturlandia està treballant per a ampliar la seva oferta per a no esquiadors, per la qual cosa preveu reservar la cota 2.000 a les activitats esportives de muntanya, que inclouen itineraris d’esquí o excursions amb raquetes. Mentre que la cota 1600 es destinarà els circuits de BTT i al Tobotroc.

Mesures sanitàries adoptades per Naturlandia

*Devolució dels diners en cas de cancel·lació d’una reserva per Covid.

*Reforç dels protocols de neteja.

*Ampliació de les terrasses per mantenir la distància de seguretat.

*Instal·lació de senyalització per mantenir distància social.

*Aforament limitat de les activitats.

*Ús obligatori de la mascareta pels recintes tancats, restaurants i botigues.

Augment del 5% en els forfets escolars

El Govern i Ski Andorra han acordat la tarifa dels forfets d’esquí escolar per a la nova temporada, que arriben amb un augment del 5%.

El forfet escolar tindrà un cost de 120,98 €, mentre que l’universitari serà de 188,44 €. Per als acompanyants menors de 65 anys costarà 178,86 € i, per a majors de 65, el preu final serà de 57,37 €. La venda es realitzarà a les oficines de Ski Andorra, a partir del dia 10 de novembre i fins al 29 de gener de 2021.