Comerç, hostaleria i restauració, amb previsió d’obertura per a l’1 de juny

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va presentar els detalls relacionats amb la tercera fase de represa econòmica, que entrarà en vigor a partir del pròxim dilluns, dia 18 de maig. El comerç al detall i l’engròs, la restauració i l’hostaleria, podrien obrir a partir de l’1 de juny.

Foto: SFGA/CEsteve

Tal com va introduir el cap de Govern, Xavier Espot, en la seva al·locució d’ahir, els sectors econòmics que obriran el pròxim dilluns, dia 18 de maig, seran el manufacturer, l’immobiliari (compravenda i promoció), el publicitari, col·locació de personal, llar d’infants, benestar personal, professions sanitaris, veterinaris i altres activitats de despatx.

En aquest ordre, s’incorporaran 2.688 assalariats sota règim d’activitat plena, mentre que 618 ho faran en permanència. En total, 3.306 treballadors es podran sumar als 26.706 que ja es troben actius des de les fases anteriors, per arribar, doncs, a 30.012 treballadors activats. No obstant això, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha precisat que aquest nombre no representa la totalitat d’assalariats actius, ja que una part molt important d’aquests estan condicionats per un ERTO.

L’anomenada Fase 3B, per la seva banda, tindria lloc a partir de l’1 de juny, però aquesta data està subjecta a l’evolució de la crisi sanitària i als resultats obtinguts a partir del doble cribratge immunològic. Davant un escenari favorable que permeti mantenir la previsió d’obertura, s’incorporarien 13.060 treballadors als sectors del comerç al detall i l’engròs, la venda de vehicles de motor, hostaleria, restauració, sector de l’esport, altres serveis a la comunitat, així com la resta d’altres serveis. En aquest punt, s’assoliria una hipotètica obertura plena, amb 43.072 assalariats activats en el mercat laboral.

Sector de restauració obrirà a la fase 3b