(+Fotos) Cristina Canut s’emporta el Fiter i Rossell de Novel·la 2023

En el marc de la 45a Nit Literària, el Cercle de les Arts i de les Lletres va premiar a l’escriptora andorrana, Cristina Canut, amb el Fiter i Rossell de Novel·la per la seva obra ‘Aleteig’, un guardó dotat de 10.000 euros, aportats pel Govern d’Andorra i el Ministeri de Cultura.

Fotos: Noelia Farias

Durant la vetllada, celebrada a l’hotel Roc Blanc d’Escaldes-Engordany, es van distingir destacades figures del periodisme i la literatura a Andorra. La periodista Laura Cugat i l’operador de càmera Ricard Tenza van ser reconeguts amb el Premi Laurèdia de Periodisme, en suport audiovisual, per la seva excepcional tasca en el reportatge “Els horitzons del gegant de pedra”, el qual commemora el vintè aniversari de la creació del parc natural del Comapedrosa.  D’altra banda, Teresa Ventura Guash es va emportar el mateix premi per la sèrie d’articles, en suport paper, publicats en la plataforma d’Entitats Culturals Àgora Cultural d’Andorra.

Malgrat les expectatives, el Premi Juli Verne de Ciència-Ficció i Fantasia, dotat pel Grup Maestre, no va trobar guanyador i el jurat va declarar deserta l’edició d’enguany.

El Premi de Teatre 50è aniversari Crèdit Andorrà, lliurat per CREAND – CRÈDIT ANDORRÀ, va reconèixer  l’obra “ab-rha-kha-dab-rha”, de Juan Manuel Casero Ortiz. Malgrat no emportar-se el premi principal, l’autor va ser distingit amb un accèssit valorat en 1.500 euros

A més a més, l’obra “L’últim sopar” de Laia Solà González es va endur l’accèssit de 3.500 euros del Premi Manuel Cerqueda Escaler de Novel·la Curta, atorgat per Andbank.

En el gènere de contes i narracions, Albert Ginestà Andreu va ser distingit amb el Premi Morabanc, pel seu treball titulat “Inconfessables”. La seva habilitat per teixir històries envolupants va captivar els membres del jurat.

En poesia, Joan Carles González Pujalte es va emportar el Premi Grandalla pel seu poema “Camille Claudel a les portes d’un infern de Rodin”. La seva expressió poètica va ser  reconeguda com a destacada i mereixedora d’aquest guardó, dotat de 3.500 euros, atorgats CREAND – CRÈDIT ANDORRÀ.

Pel que fa a l’àmbit de l’assaig literari, Josep Muñoz Redón va ser guardonat amb el Premi Andorra d’Assaig Literàri pel seu treball titulat “Sol de nit”, amb una dotació de 3.000 euros, aportats pel Comú d’Andorra la Vella.

Finalment, en la categoria d’investigació històrica, Carles Gascón Chopo, de la Seu d’Urgell, va ser reconegut amb el Premi Principat d’Andorra d’Investigació Històrica pel seu estudi “De la vall al Principat: l’evolució institucional d’Andorra fins a la separació de la monarquia espanyola (segles IX- XVII)”. El guardó lliurat pel Consell General va comptar amb una dotació de 10.000 euros.

Cristina Canut s’emporta el Fiter i Rossell de Novel·la 2023