Un dia Mundial de la Salut diferent

L’Assemblea Mundial de la Salut va proclamar, el 7 d’abril de 1948, el Dia Mundial de la Salut. El motiu pel qual van escollir aquesta data va ser per commemorar la fundació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i el fet de crear consciència sobre les diferents malalties mundials. 

Aquest any, però, el Dia mundial de la Salut s’ha dedicat a la infermeria. D’aquesta manera, es posa en relleu el paper fonamental que aquests professionals desenvolupen arreu del món i també es fa una crida per enfortir-lo. 

Una de les accions que s’ha dut a terme és la de publicar un informe titulat ‘Situació de la infermeria al món 2020’, elaborat per la mateixa OMS en col·laboració amb el Consell Internacional d’Infermeres i la campanya ‘Nursing Now’. En aquest informe s’observen deficiències importants, assenyalant que és necessari invertir en matèria de formació, treball i lideratge, per tal de poder enfortir el personal d’infermeria. 

Dia Mundial de la Salut

Actualment, i a causa de la Covid-19, la majoria dels professionals d’infermeria estan a primera línia de foc lluitant per frenar aquesta pandèmia, que està afectant a tot el món. És per això que aquest any s’ha considerat molt important recordar el paper indiscutible que aquests professionals realitzen i l’ajuda que necessiten. 

Des de Dona Secret volem homenatjar, també, a totes les infermeres i infermers que ens estan ajudant en aquesta lluita tan complicada. Estem molt agraïts per la vostra professionalitat i pel paper fonamental que esteu tenint. I no només aquests dies, sinó sempre. El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària no seria el mateix sense vosaltres. GRÀCIES.