Cuida la teva alimentació en dies de poca activitat física

La situació imposada per la pandèmia de la Covid-19 ha provocat un canvi radical de tots els nostres hàbits. Així doncs, toca planificar molt bé la compra, ja que el fet de sortir al carrer està molt limitat. S’ha de dur a terme una dieta equilibrada i sana i, a la vegada, respectar els horaris de cada menjada per tal de no guanyar pes o guanyar-ne el mínim possible. És per això que et proposem alguns aliments que et poden ajudar a aconseguir aquest fi: 

Hortalisses i verdura 

Pel seu alt contingut en fibra són molt recomanables. I, a més a més, no contenen gens de greixos, ajudant al colesterol i augmentant la salut cardiovascular. I en pots trobar de fresques, de congelades o en conserva. 

Fruits secs 

Redueixen els problemes cardiovasculars, el colesterol, ajuden a enfortir el sistema ossi i preveuen el deteriorament cognitiu. Així doncs, omple el rebost de nous, ametlles, avellanes, festucs… 

Llegums 

Tenen moltes proteïnes, fibra i vitamines. En contra del que tothom pensa, no engreixen, i es recomana menjar-ne, com a mínim dos cops a la setmana. 

Aliments integrals 

Al tenir alt contingut en fibra, la sensació de tenir la panxa plena arriba abans. El pa, la pasta i l’arròs en són un exemple. 

Fruita de temporada 

I, ara mateix, les que toquen són les taronges, els plàtans, les pomes, les peres i les maduixes, entre altres. Mengeu-ne força, ja que la fruita aporta aigua, vitamines, minerals i fibra al nostre organisme, i està plena d’antioxidants. 

Ous 

No podien faltar en la dieta de confinament. A part de la seva llarga conservació, tenen proteïna de gran qualitat i són molt beneficiosos per al nostre organisme. 

Derivats làctics i llet 

Sobretot, sense sucres afegits. Tenen un alt contingut en calci, que afavoreix els nostres ossos i dificulta l’acumulació de grassa. 

Aigua 

Essencial per al nostre cos. Hidratar-se és fonamental i ajuda a prevenir la retenció de líquids i a aprimar-se.