El diploma de Batxillerat Internacional d’Agora aposta per formar joves amb visió global

L’Agora International School ha fet passos endavant per la internacionalització de la formació dels seus estudiants, una aposta que va més enllà de donar un títol acadèmic. El diploma de Batxillerat Internacional obre una finestra per a educar joves amb esperit crític, valors ètics, creativitat i ganes de créixer.

Potenciar el talent individual dels estudiants i ajudar-los a desenvolupar eines suficients per a adaptar-se a un món globalitzat, altament tecnològic i en constant canvi, és l’objectiu principal del Batxillerat Internacional (IB, per les seves sigles en anglès) ofert per l’Agora International School. Aquest programa educatiu de dos anys de batxillerat és adreçat als alumnes que han cursat la secundària en qualsevol sistema escolar.

Charmaine Lodge, coordinadora de l’IB a l’Agora International School, destaca la importància de comptar amb un diploma d’aquesta naturalesa a un país com Andorra, que està molt obert de cara a l’exterior i on conflueixen persones de diferents orígens. “L’IB és un diploma reconegut en tot el món, que ofereix més opcions educatives internacionals a l’hora de triar una universitat. Estudiar en diferents idiomes permet tenir una visió més completa del que passa arreu del món, i no només en un context local”, explica.

Des del punt de vista acadèmic, el Batxillerat Internacional dona llibertat als estudiants perquè puguin apuntar-se a sis assignatures, seleccionar entre un nivell mitjà i alt, i potenciar de manera meticulosa i molt més enfocada les aptituds de cada alumne. Donat que el sistema és de caràcter bilingüe, les sessions lectives s’imparteixen en castellà i anglès, però l’estudiant tindrà la possibilitat d’escollir entre castellà, francès i anglès per a presentar els exàmens. “Els joves poden decidir cursar matemàtiques i història, o fer economia i biologia…ho poden combinar tot, la qual cosa ho fa molt interessant”, expressa Charmaine Lodge, qui destaca que aquest format permet a l’estudiant desenvolupar un pensament crític, on l’aprenentatge sigui conscient i no pas un procés de memorització.

A banda del desenvolupament del pensament crític –catalitzat a través de l’assignatura Teoria del Coneixement–, l’eix central del Batxillerat Internacional contempla el foment de l’anomenat programa CAS (creativitat, artística i serveis), on els joves poden explorar altres branques del seu interès, com ara tocar un instrument musical, practicar esquí o fer servei comunitari. Per a accentuar les capacitats en el camp de la investigació, l’IB preveu un treball monogràfic, en el qual l’estudiant ha de dur a terme una recerca sobre un tema que l’apassioni, una eina amb la qual s’aproparà a la dinàmica pròpia de les universitats. Si bé aquesta metodologia educativa és pròpia de l’IB, Agora International School estén aquesta filosofia acadèmica a la resta de cicles, amb l’objectiu de preparar i orientar les noves generacions d’alumnes.

En l’actualitat, Agora International School és un membre orgullós del grup Globeducate, que ha facilitat tota mena de recursos tècnics i pedagògics per fer possible un Batxillerat Internacional de la més alta qualitat, amb professors acuradament preparats per a guiar els estudiants en el seu procés de convertir-se en ciutadans amb visió global. A partir de setembre, Agora International School Andorra iniciarà l’IB Diploma amb una dotzena de joves inscrits.