El club Rítmica Valira tanca la temporada amb grans satisfaccions

El club andorrà conclou la temporada amb notable, destacant-se per la seva classificació als Campionats d’Espanya i a la final d’Andorra de gimnàstica rítmica, a banda de la seva brillant  actuació al Nacional de Castelló.

Fotos: Xavi Pujol · Rítmica Valira

Des de la seva posada en marxa, el Rítmica Valira ha realitzat importants desplaçaments per a competir, primer a València, i després, a Granada,  on les gimnastes del club van aconseguir pujar al pòdium, demostrant el seu talent i dedicació.

El cap de setmana del 14 de juny, el club va participar en la 17a Gimnastrada, un espectacle on es presenten totes les disciplines de gimnàstica del país. Aquest any, amb la temàtica dels Jocs Olímpics, el Club Rítmica Valira va escenificar els Jocs Olímpics de Barcelona 92 fins als actuals a París. L’actuació va comptar amb una introducció especial de Paloma del Rio, la reconeguda locutora espanyola de gimnàstica rítmica.

L’any passat el club Rítmica Valira va obrir portes al país, amb l’objectiu de fomentar la rítmica a Andorra, així com els tres valors que el fonamenten, la superació, la disciplina i la vida saludable, entre les seves esportistes.

Alejandro Doña Sánchez és l’entrenador  i seleccionador del Rítmica Valira. Amb una extensa carrera esportiva, iniciada el 2007, a Granada, quan tenia només 11 anys, Doña Sánchez va començar entrenant a dos gimnastes i, actualment, en són 18 esportistes. Una xifra que, de cara als pròxims mesos, pot ser que s’incrementi a causa dels projectes i viatges que el club està desenvolupant.

Des del 21 de juny, el club ha introduït la gimnàstica estètica com una nova disciplina. Sis gimnastes de l’entitat, juntament amb dues cessions d’un altre club, formaran un conjunt que representarà Andorra al mundial d’Estònia aquest novembre.

Alejandro Doña Sánchez, format al conservatori de dansa de Granada en ballet i dansa contemporània, ha participat en musicals de Broadway i ha estat campió d’Espanya en dansa contemporània durant dos anys consecutius. Com a entrenador de nivell 2 de gimnàstica rítmica i jutge nacional de nivell 1, actualment cursa el nivell 3 a la Federació Catalana.

Instal·lat a Andorra des de fa sis anys, Doña Sánchez somia a continuar entrenant a les gimnastes del país i així continuar impulsant aquest esport a Andorra i fora de les nostres fronteres.