El Comú d’Escaldes-Engordany engega un projecte de pisos assequibles

La corporació escaldenca va convocar un concurs públic per a la redacció i execució d’un projecte de construcció d’un edifici de pisos assequibles, en el qual es repartiran 14.000 euros en premis a tres finalistes.

Fotos: Comú d’Escaldes-Engordany/Jonathan Gil

Fins al 31 de març del 2022, els arquitectes es podran apuntar al concurs convocat pel Comú d’Escaldes-Engordany, que busca un projecte innovador per construir un edifici de pisos a preu assequible.

presentació de concurs de pisos a preu assequible

Aquest projecte, que preveu una col·laboració pública i privada, s’edificarà en una parcel·la comunal, ubicada a l’avinguda del Pessebre, núm. 60, segons va informar la cònsol major d’Escaldes-Engordany, en la roda de premsa que va oferir el passat 2 de febrer. L’obra serà executada per una empresa nacional, en virtut de concessió administrativa atorgada pel comú, a través d’un concurs públic. Les condicions d’accés a aquests habitatges es fixaran quan es defineixi aquesta concessió administrativa.

La convocatòria s’ha definit com un concurs d’idees en què es concediran, si escau, tres premis al projectes més destacats. El primer premi constarà d’una dotació de 8.000 euros, mentre que el segon serà de 4.000 euros. El tercer premi serà de 2.000 euros.

Dades a considerar
  • La parcel·la on es construirà l’edifici fa 791,78 metres quadrats de superfície.
  • El comú demana que l’edifici tingui de dos a tres plantes soterrànies d’aparcament.
  • L’edifici haurà de tenir 4 estudis de 45 metres quadrats cadascun; de 14 a 16 habitatges de 65 metres quadrats de 2 habitacions; 8 habitatges de 65 metres quadrats, adaptats per a la gent gran; de 2 a 4 habitatges de 80 metres quadrats, destinats a l´ús compartit; i de 2 a 3 locals per a usos comunitaris, com ara bugaderia, sales polivalents o espais d’esbarjo.