El Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’ celebra Sant Martí amb castanyes i vi

L’agrupació folklòrica lusoandorrana va acollir el tradicional sopar de germanor de Sant Martí a la seva seu social, on van assistir 40 membres del col·lectiu i les seves famílies.

Fotos: GFCP

Fins ben entrada la matinada del 20 de novembre es va estendre la celebració del dia de Sant Martí, organitzada pel Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’, que va acabar amb els convidats ballant danses tradicionals i interpretant diferents cançons portugueses dels anys 80 i 90.

La festa havia començat el dia anterior, amb uns 40 membres del grup i les seves famílies, que van aprofitar l’oportunitat per a estrènyer lligams i gaudir plegats d’un càlid sopar de germanor.

Els membres del col·lectiu van fer honor el vell refrany lusità que versa “Por São Martinho, comem-se castanhas e prova-se o bom vinho” –en català, “per Sant Martí, menja castanyes i tasta un bon vi”–, ja que no hi van faltar ni les castanyes ni el vi, però tampoc el tradicional caldo verde elaborat amb col i patata, en el marc d’una festa dedicada a retre tribut al sant protector de les collites.