“El Shopping també es viu al carrer” amb l’Andorra Shopping Festival

Un any més, les compres, els descomptes, la gastronomia, l’art i els espectacles al carrer, amb música i actuacions en directe, han tornat a ser protagonistes en una nova edició de l’Andorra Shopping Festival.

Fotos: Noelia Farias

Música a l'andorra shopping festival

Coincidint amb el cap de setmana llarg, pel dia de Tots els Sants, des del 29 d’octubre, els carrers del país i els seus eixos comercials es tornen a vestir de festa per rebre l’ampli ventall de propostes d’oci amb les quals arriba l’Andorra Shopping Festival d’enguany, que es podrà gaudir fins al 14 de novembre. Durant tres caps de setmana, el “shopping” es complementa amb diferents espectacles al carrer, pensats per a tota la família.

La vuitena edició de l’Andorra Shopping Festival compte amb un pressupost de 750.000 euros i divideix la seva programació en diferents espais com ara el festival d’experiències, música en viu, animacions infantils, l’Expo art, Andorra a la taula i la marató fotogràfica, que   complementen l’experiència de les compres per part dels visitants. Cal destacar que un dels principals objectius d’aquest esdeveniment és fer d’Andorra una destinació de referència per a realitzar compres segures i atraure turisme de proximitat

Música a l’aire lliure

Sens dubte, uns dels plats forts d’aquest festival són les actuacions al carrer i en directe de les diferents agrupacions musicals, que són les encarregades de fer ballar al públic i apropar els clàssics de la història de la música. Enguany, els tributs a grans artistes internacionals com ara Bruce Springsteen, Michael’s Legacy, Abba, els Rolling Stones, entre altres, són els protagonistes. No obstant això, els artistes locals també es fan el seu lloc, per tant, Patxi Leiva, les Swing Girls i Els Pali, també desfilaran pels diferents indrets del centre històric de la capital i d’Escaldes-Engordany.

Música a l'aire lliure Andorra Shopping Festival
Shows pels infants

Enguany, els espectacles itinerants, igual que els concerts i animacions infantils, no han faltat a la cita. Els musicals de Disney amb Frozen, la Bella i la Bestia, i el Rei Lleó són alguns exemples de les representacions de les quals van poder gaudir els més petits.

Shows pels infants Andorra Shopping Festival
Art

L’art en aquesta edició també té el seu lloc, per això, en diferents punts dels eixos comercials, es van instal·lar cinc “photocalls”, en forma de cub de grans dimensions i  amb temàtiques diferents, perquè el públic pugui fer-se “selfies” més creatius i compartir a les xarxes socials la seva experiència de compra al país.

Les exposicions a l’aire lliure, com ara la de National Geographic “Andorra al Natural”, al Pas de la Casa, així com “La màgia de Disney”, a Escaldes-Engordany, també van estar disponibles per rebre la visita dels curiosos. L’altra novetat d’aquesta edició és l’actuació dels vuits millors grafiters espanyols i dos artistes andorrans, que pintaran murals relacionats amb la pel·lícula “Eternals” de Marvels.

Públic a l'Andorra Shopping Festival
Festival d’experiències

Al llarg de tot el festival, s’ofereixen diferents activitats, des de l’After Shopping, al Centre històric de la capital o la roda de premis de Caldea, fins a la mostra de productes agrícoles i artesanals del país.

Andorra a la taula

Una cita gastronòmica que arriba a la quinzena edició i que té la voluntat de descobrir el sabor de la més pura tradició del país. Enguany participen 32 restaurants del Principat, que ofereixen menús elaborats amb productes de quilòmetre zero a un preu que està entre 25 i 40 euros.

Andorra Shopping Festival
Marató fotogràfica

Pels amants de la fotografia que vulguin posar a prova la seva creativitat, en la 6a marató fotogràfica es premiarà la millor imatge capturada de l’Andorra Shopping Festival. Hi ha tres categories de participació, en funció del nivell professional, i se celebrarà el pròxim 13 de novembre. L’activitat està organitzada per l’Escola d’Art del Comú d’Andorra la Vella amb la col·laboració d’Andorra Turisme. Bases i condicions disponibles a www.visitandorra.com