Els Pali, a punt pel concert a l’Auditori

La banda Els Pali va començar a funcionar al gener del 2016, quan Miguel Palacios, conegut artísticament com “el Pali”, va penjar algunes de les seves gravacions casolanes al grup de Facebook Músics d’Andorra poc desprès d’arribar al nostre país. Ara es preparen per actuar a l’Auditori Nacional el 19 de gener.

Vocalista els paliQuan va sentir les gravacions, en David Amat, professor de música de l’Escola Andorrana, va entrar en contacte amb el Pali, i la banda va començar a donar els seus primers passos en format duo, amb el Pali a la veu i la guitarra i el David a la percussió i saxo. Cap a mitjan març del 2016, s’incorpora a la banda Toni Fernández, un músic andorrà que va estudiar els seus primers anys de música a l’escola de música de la Llacuna i actualment cursa estudis al Taller de Músics de Barcelona. El seu instrument en aquesta formació és el baix, tot i que també fa segones veus juntament amb el David.

Saxofonista Els PaliA l’octubre de 2016 aconsegueixen un quart lloc al concurs de música d’autor de La Fada Ignorant i debuten amb un concert en el concurs ANDplificador de la Festa de la Joventut d’Andorra la Vella. També han actuat en les tres últimes edicions del Jambo Street Music, i han participat en un esdeveniment solidari: Refugiats per Nassos, un concert benèfic que va tenir lloc a la sala d’actes del comú d’Escaldes-Engordany, per recaptar fons pels refugiats sirians, mitjançant la venda de nassos vermells per obtenir material d’higiene de primera necessitat.

Els Pali AndorraDurant el 2017 van fer diverses actuacions, a Andoflora, a les 24h d’Esport per Tothom,  a la Festa Major de l’Aldosa, Museu de la Moto de Canillo i al Colors de Música d’Escaldes Engordany, així com en estacions d’esquí, entre d’altres. El Nadal passat van ser banda sonora a RTVA amb la cançó ” Per Nadal fem bondat”.

Cap a finals de 2018 tornen a participar al concurs de música d’autor de la Fada Ignorant i aquest cop aconsegueixen un segon premi. El seu primer disc surt aquest novembre passat sota el títol “Mi Plano Privado”, que es pot trobar a la FNAC o escoltar-lo a través de YouTube. Ben aviat, el 19 de gener, s’estrenen a la Temporada de concerts de l’Auditori Nacional d’Andorra.