Els ritmes espirituals de Nova Orleans arriben a Escaldes-Engordany

En el marc del Festival Internacional “Els grans del gòspel”, la sala del Prat del Roure va acollir la visita de Joyful Gospel Singer, una de les corals de gòspel més reconegudes arreu del món.

Fotos: Comú d’Escaldes-Engordany / Jonathan Gil

El ritme de second life, la pulsació del funky i el so R&B es van fer sentir, el passat 8 de desembre, a la Sala Prat de Roure d’Escaldes-Engordany de la mà de Joyful Gospel Singer, l’agrupació de Nova Orleans que porta més de 20 anys de trajectòria en l’àmbit musical i que va fer gaudir, durant més d’una hora, el públic escaldenc amb un concert molt emotiu i enèrgic al ritme del gòspel.

Joyful Gospel Singer va començar la seva carrera professional a la dècada dels 80 i al llarg dels anys s’ha convertit en una de les agrupacions més importants en l’àmbit internacional. “Take me, use me” va ser el nom que va portar el seu primer àlbum, que l’agrupació va gravar l’any 1995 amb el segell emblemàtic de la ciutat de Nova Orleans, Rampart Street Music, segell que també va produir el seu últim treball discogràfic “9th Ward Revival”, un cant ple de nostàlgia dedicat al món d’abans del Katrina.

El concert de Joyful Gospel Singer s’emmarca dins de la programació cultural d’enguany prevista pel Comú d’Escaldes-Engordany. Des de la corporació comunal van destacar que, gràcies a la resposta tan positiva de la gent amb aquest tipus de concert, no descarta programar per a l’any vinent una setmana dedica a aquest gènere musical.