Encamp ja es prepara per a l’Spartan Race 2020

La parròquia d’Encamp es prepara per a acollir l’Spartan Race el pròxim cap de setmana, els dies 4, 5 i 6 de setembre. Per aquest motiu, preveu restriccions de mobilitat i d’accés als aparcaments de la parròquia a les zones per on passarà la cursa.

Alguns aparcaments d’Encamp (al costat de Prat Gran), el del Prat de l’Areny i els zones verdes de la Palanqueta i els Feixes del Funicamp, no estaran operatives des d’avui dimecres 2 de setembre fins al dia 9, ja que són alguns dels emplaçaments on se situen les proves de l’esdeveniment esportiu, que enguany es trasllada al centre d’Encamp. Cal ressaltar que els aparcaments de Prat de Sant Miquel, dels Arínsols, Terres Primeres, Complex Esportiu i Funicamp, entre altres, estaran plenament operatius i que, a més a més, s’afegeix una zona d’aparcament especial reservada als participants a l’antic càmping internacional.

Les persones amb abonament habitual als aparcaments anteriorment citats ja han estat informades i se’ls ha facilitat una altra plaça en un altre aparcament comunal fins al dia 9.

D’altra banda, des del divendres 4 a les 14 h del migdia i els dies 5 i 6 de setembre també estarà inoperatiu l’aparcament dels Pardines i es tallarà l’accés al camí en direcció el Llac d’Engolasters. Als camins dels voltants del llac, així com el camí del Fener de l’olla, del Riu Blanc, del Confós, de la Carbonera, del Bosc Negre, de la Molina, dels Cortals, de la Roca de la Salvi, dels Agols, d’Ensagents, dels Fonts del Campeà, la ruta dels orris dels Cortals, de Solans i del Tosquer, l’accés també estarà limitat exclusivament als propietaris de les finques veïnes i els participants de la carrera. L’objectiu d’aquestes restriccions és garantir la seguretat sanitària evitant aglomeracions per a minimitzar els riscos de contagi.

Cal recordar que el Prat Gran estarà tancat al públic en general, des del divendres fins al diumenge, ja que serà la zona d’acolliment dels participants. No obstant això, la resta de zones infantils de la parròquia, com el Parc del Prat del Notari, el del Tirader i del Torrent estaran oberts i sense restriccions.

El carrer de la Molina serà l’única via de la parròquia que romandrà tallada a la circulació en les següents franges horàries: divendres de les 13 h fins a les 16 h, dissabte de les 6:45 h fins a les 11 h, i un vial fins a les 19 h, i diumenge de les 7:45 h fins a les 15 h.

Durant els tres dies de l’esdeveniment hi haurà talls intermitents de la circulació per l’interior de la vila d’Encamp en les zones per on passarà la carrera, principalment els voltants del Prat Gran i les avingudes. Es col·locarà senyalització excepcional a l’entrada de la vila i els agents de circulació donaran pas als vehicles segons el desenvolupament de la carrera.

Des del Comú i la comissió organitzadora de l’Spartan Race agraeixen la col·laboració i comprensió de tots els veïns i visitants.