300 participants en la cursa OTSO Travessa d’Encamp

La parròquia d’Encamp va acollir, el passat 19 de juliol, una nova edició de l’OTSO Travessa d’Encamp, una cursa de muntanya que va aplegar 300 esportistes i va permetre donar el tret de sortida d’aquest tipus de competicions, en la que suposava la 37a edició d’aquesta veterana cursa.

Fotos: César Vidal

El passat diumenge, dia 19 de juliol, Encamp es va convertir en la primera parròquia a celebrar una cursa de muntanya després del desconfinament, una fita que no va passar gens desapercebuda, donada la important afluència de corredors, que va obligar un reforçament de les mesures de seguretat sanitària.

OTSO Travessa d’Encamp

L’OTSO Travessa d’Encamp va rebre uns 300 esportistes, en la seva 37a edició, dels quals un 45% van venir de diferents localitats de fora del Principat, una xifra que el comú encampadà va avaluar de manera molt positiva, ja que permet impulsar el turisme i el comerç local, mentre que també es promou Andorra com a una destinació preparada per a dur a terme trobades esportives amb total seguretat. I és que, amb el suport de patrocinadors i organitzadors, com ara OTSO Sport, Multisegur Assegurances i la mateixa Federació Andorrana de Muntanyisme, es va aconseguir presentar un esdeveniment on no van faltar mascaretes i gels desinfectants, així com altres mesures com ara les sortides esglaonades, limitació de públic i separació entre els visitants i els corredors.

Podi masculí OTSO Travessa d’Encamp

Xavier Fernández, conseller de Joventut, Esports i Via Pública del Comú d’Encamp, va manifestar que “organitzar una cursa com aquesta vol dir habituar-se a organitzar les coses d’una altra manera, a partir d’ara”, amb una metodologia que, com a primera prova pilot, va causar impressions positives entre els participants.

OTSO Travessa d’Encamp

Pel que fa als podis, la Núria Gil va conquerir la categoria femenina absoluta, mentre que Jordi Alís va triomfar en la masculina absoluta. Roger Comellas i Lea Ancion van ser els guanyadors de la cursa d’11 quilòmetres; tots els honors de la cursa de 6 quilòmetres van ser per a Carlos Gámez i Flora Tissier.

Troba més fotos d’aquest esdeveniment al nostre perfil de Facebook.