La 6a edició del Canòlich Músic enforteix la consolidació del festival

Divendres 16 i dissabte 17 de novembre, va tenir lloc, a Sant Julià de Lòria, la 6a edició del Canòlich Músic, un esdeveniment que pretenia agermanar els joves cristians a través de la música i que, no només el va aconseguir, també va consolidar definitivament un festival que creix any rere any. Enguany, la jornada de dissabte va estar dedicada a una jornada reflexiva i commemorativa del 70è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, aprofitant els valors que la música pot aportar a les noves generacions.

Benedicció de Joan Enric Vives al Canòlich Music
Foto: Rui Ribeiro

Pel que fa a la programació dels dos dies, van actuar grups coneguts com ara SAL 150, amb el seu nou treball, així com LZ7, habituals d’aquest esdeveniment. Com a novetats, cal destacar l’actuació del DJ portuguès Gui Brazil, així com DJ Nira i el Cor de Rock d’Encamp.

Cor Rock d'Encamp al Canòlich Music
Foto: Paula Cristina

Sens dubte, dues jornades en què, no només les diferents actuacions han omplert, els dos dies, la vela de l’aparcament del Prat Nou, a Sant Julià de Lòria, també l’evangeli ha arribat amb força a l’interior de tots els joves, gràcies a un vehicle amb què ells s’identifiquen plenament, la música.

Concert al Canòlich Music Festival
Foto: Rui Ribeiro

Però, l’acte central de la trobada va ser la CristXperience, una missa en què es van trobar més de mil persones de diferents generacions, que van omplir, de gom a gom, la vela habilitada per a l’ocasió. El co­prín­cep episcopal, Joan-En­ric Vi­ves, va ser l’encarregat de tancar l’eu­ca­ris­tia, ani­mant­ als jove­s en el se­gui­men­t de la fe. Aquest acte va estar pre­si­di­t pel Rec­tor de la pa­rrò­quia laurediana, Mossèn Pepe Chis­vert, també organitzador del festival.

Públic al Canòlich Music Festival
Foto: Paula Cristina

El balanç que han fet els organitzadors és molt positiu, ja que no només consolida el festival, sinó que l’enforteix encara més i encoratja els organitzadors per a superar-se de cara a la pròxima edició.

Menjar popular al Canòlich Music Festival
Foto: Paula Cristina