(+Fotos) 8.260 € en favor d’UNICEF

El restaurant El Racó de Solanelles, situat al sector Encamp de l’estació d’esquí Grandvalira, va organitzar el 2 de març un brunch solidari destinat a recaptar fons per Unicef, organitzat per Grandvalira Social i el Comitè Nacional d’Andorra per l’Unicef. Més d’un centenar de persones van assistir-hi, assolint la gens menyspreable xifra de 8.260 €.

La presidenta del Comité Nacional d’Andorra per l’Unicef, Marianela Vila, va destacar que, dels 33 homòlegs que existeixen, el d’Andorra ocupa la quarta posició al rànquing de solidaritat, prenent com a bàrem la mitjana de diners donats per persona i que, segons la presidenta “supera la de països com Estats Units”.

Tant Vila com la presidenta de Grandvalira Social, Cristina Viladomat, van detallar els projectes que la recaptació ajudaria a realitzar, tals com el suport i rescat de dones en situació molt vulnerable a l’Afganistan; i la reconstrucció d’un poblat a Madagascar, a la regió d’Androy, malmès per les conseqüències del canvi climàtic, que s’ha acarnissat amb tot el globus i amb molta incidència sobre aquest país concret, degut al fet que basen el seu consum d’energia en combustibles de biomassa. L’objectiu del nou poblat és incentivar un futur més verd i sostenible, així com potenciar l’educació i el bagatge cultural dels seus infants amb la realització d’una escola. De la mateixa manera, aquest projecte proporcionarà més facilitats per fer front a la sequera, possibilitarà que l’emmagatzematge i reserva de l’aigua siguin més pràctics i abundants, i crearà llocs de treball.

Relatiu al projecte en favor de les dones d’Afganistan, país on l’índex de violència masclista és esfereïdor, Unicef vol protegir nenes i dones, dotant-les d’espais segurs on puguin refugiar-se, aconseguint que accedeixin a l’educació vetada pels talibans, de nou al poder desde l’any 2021. És prioritari acabar amb els casaments forçats i/o infantils, havent-se demostrat que un terç de la població femenina d’Afganistan contrau matrimoni abans dels 18 anys. La majoria de dones d’aquest (i malauradament de molts) països, pateix abusos en graus diversos de violència però d’igual gravetat si parlem de vulneració dels drets humans, d’humiliació i de vexació envers les llibertats de les persones.

A través dels esports de neu, Grandvalira Social ha trobat un mitjà òptim per organitzar esdeveniments amb fins nobles com el del brunch al Racó de Solanelles, conscienciant a tots els col·lectius de les realitats dures que, des d’aquí podem alleujar o, si més no, intentar-ho. Grandvalira Social, fundació creada pel pare de l’actual presidenta Cristina Viladomat, també és cèlebre per la seva àrdua tasca integradora amb nens que pateixen algun tipus de discapacitat, ja sigui física o psíquica, adaptant les activitats d’oci i esportives a cadascú, incidint en les seves capacitats i no pas en les dificultats. A més, Grandvalira Social col·labora amb entitats socials locals i externes, com La Gavernera, la Casa de Colònies Aina, l’escola especialitzada de Meritxell, Special Olympics Andorra, la Fundació Enriqueta Villavecchia de Barcelona, l’Associació Enfants de la Lune, la Fundació ADIS de la Cerdanya, o Càritas.

Totes les fotos de l’esdeveniment aquí: 

8.260 € en favor d’UNICEF