Andbank estén per quatre anys més l’acord de patrocini amb el COA

Des del 2004, Andbank és sponsor oficial del Comitè Olímpic Andorrà (COA), una relació que s’estendrà, al menys, fins al 2025. Així ho ha anunciat Josep Maria Cabanes, sotsdirector general de Banca País de l’entitat financera, en una roda de premsa celebrada aquest 21 de desembre.

Fotos: César De Pablos

Roda de premsa a Andbank

“Des de fa molts anys, la política d’Andbank venia molt enfocada a donar suport a l’esport nacional, sobretot de base”, explicava Cabanes durant la seva intervenció, en la qual ha refermat l’estreta col·laboració que tenen el COA i Andbank, un relació que ha permès “aportar grans èxits a l’esport del país, deixant la nostra bandera ben alta”.

Josep Maria Cabanes sotsdirector d'Andbank

El sotsdirector general de Banca País d’Andbank ha indicat que un dels factors determinants per renovar l’acord de patrocini ha estat que Jaume Martí, president del Comitè Olímpic Andorrà, s’envoltés “de gent amb experiència i coneixedora del país”, com Jordi Cerqueda Sierra, vicepresident primer del COA, i Xavier Espot Miró, vocal, tots dos presents a l’acte d’atenció a premsa.

Jaume Martí a la seu d'Andbank

Martí ha explicat que el suport d’Andbank serà cabdal per organitzar els Jocs dels Petits Estats d’Europa (JPEE), el 2025, després que l’edició del 2021 es cancel·lés a causa de la pandèmia de la Covid-19. “Ja en tenim molta feina feta”, ha precisat el president del COA, assenyalant que l’organisme compta amb la Fundació del JPEE i, a principis de 2022, crearà el comitè d’organització. “Els Jocs dels Petits Estats d’Europa són el projecte més gran que tenim fins al 2025”,  ha dit.

Membres del COA a Andbank

De cara als Jocs Olímpics d’Hivern Pequí 2022, Martí ha informat que hi ha sis esportistes classificats a la cita, però que serà la Federació Andorrana d’Esquí la que decideixi el line-up final de competidors que hi participaran. El president del COA, finalment, ha informat que l’organisme va demanar sis beques al Comitè Olímpic Internacional, que serien per a Nahuel Carabaña i Pol Moya, d’atletisme; Mònica Dòria, en piragüisme; Nàdia Tudó i Tomàs Lomero, en natació, i Vicky Jiménez, en tennis. “Tots són possibles candidats a classificar als Jocs Olímpics de París 2024”, ha sentenciat.