Andona presenta la seva imatge com a club de ciclisme

Després de mesos de planificació i àrdua feina, el passat dimecres, dia 1 de juliol, es va presentar el club de ciclisme Andona, impulsat per l’exciclista professional Xary Rodríguez, amb l’objectiu de practicar aquest esport de manera molt més segura. L’acte es va celebrar al teatre de Les Fontetes, a La Massana.

Fotos: César Vidal

Després de tenir el projecte aparcat durant alguns anys, la Xary Rodríguez i un grup d’entusiastes del ciclisme, li van donar vida a un projecte que porta per nom Andona, una iniciativa impulsada per dones ciclistes però oberta a tota la societat. “Aquest club es va crear a partir de la inquietud de moltes noies que volien fer rutes ciclistes, acompanyades i amb seguretat”, va explicar l’exciclista professional gaditana.

Presentació Xary Rodríguez Andona

En la junta directiva d’Andona hi ha 9 persones, totes dones, que volen promoure la pràctica d’aquest esport, que s’ha tornat molt popular al nostre país, i no és cap secret que Andorra s’ha convertit en el país que més ciclistes professionals aplega de tot el món. “Molt abans que existeixi el club plenament constituït, al xat de WhatsApp vam passar de 12 a 116 persones en poc temps. Alguns mesos abans del confinament, ens vam reunir i vaig començar a captar gent que pensava que ens podria ajudar moltíssim, en especial amb noies actives i a les que  agrada el ciclisme. Al final, vam decidir crear el club”, va explicar la Xary sobre els orígens d’aquesta agrupació que, després de 24 hores de presentar-lo públicament, va rebre 70 preinscripcions.

Equip Andona

Sota el lema ‘Never ride alone’ (‘Mai passegis sol/a’, traduït de l’anglès), Andona oferirà tallers formatius i xerrades, així com activitats de Responsabilitat Social Corporativa, per a incentivar les empreses i institucions a incloure les persones a l’activitat física i a l’esport. Cal remarcar que, tot i que aquesta iniciativa és impulsada per dones, està oberta a tot tipus de públic. “Sí que el nostre target s’ha orientat més cap a la dona, però és perquè ella és qui ens ho ha demanat. Les sortides que fem són mixtes, però totes les activitats seran per a nois i noies”, va subratllar la Xary Rodríguez.

Presentació Andona a La Massana

Gràcies a la col·laboració entre Andona i l’empresa Multisegur, cada persona que sigui sòcia del club podrà comptar amb una assegurança per fer front a possibles accidents. Així mateix, Rodríguez va explicar que el club busca que cada persona pugui fer-se amb una llicència federativa que donarà un plus de cobertura. Donat que Andona està afiliat a la Federació Andorrana de Ciclisme, els membres del club podran, després d’aconseguir la llicència federativa, competir de manera oficial en els campionats o competicions avalats per l’organisme.

Autoritats polítiques a la presentació d'Andona

A l’acte de presentació, dut a terme al teatre de les Fontetes, a La Massana, hi van assistir la cònsol major de la Massana, Olga Molné; la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruíz. Igualment, van ser-hi presents els ciclistes professionals José Joaquín Rojas, Eduard Prades, Iván Cortina i Carla Nafría, entre altres personalitats de l’esport.