(+Fotos) AniCura Món Veterinari regala alegria als peluts de la Gossera

L’equip de professionals de l’hospital veterinari AniCura Món Veterinari va visitar la Gossera Oficial del Principat d’Andorra, el passat 12 de juliol, per a obsequiar els gossos amb una jornada molt agradable i plena de diversió que també va servir per a fomentar l’adopció responsable. Els peludets i els seus companys humans van fer un recorregut de muntanya fins al poble fronterer d’Arcavell.

Fotos: César De Pablos

Equip d'AniCura Món Veterinari

Els membres de l’hospital AniCura Món Veterinari es van convertir en voluntaris per un dia, amb l’objectiu de donar visibilitat als cans que resideixen a la Gossera Oficial, posar en relleu la importància del voluntariat i, a més a més, incentivar la ciutadania a adoptar una mascota de forma responsable.

Jordi Giné, director d'AniCura Món Veterinari

Jordi Giné Puiggròs, director i practice manager de l’hospital veterinari AniCura Món Veterinari, va explicar que l’activitat va néixer com una iniciativa solidària per a “conscienciar les persones sobre la tinença de gossos, en una època especialment sensible (l’estiu) en la qual hi ha més abandonaments que mai”, un factor que ha portat al fet que la capacitat de la gossera, amb 46 gossos, es veiés saturada. “Fem una crida per l’adopció, perquè la gent pugui venir i adoptar un gos”, va subratllar.

Passejada amb els gossos de la gossera

Per a Jesús Cardesín, responsable de la Gossera, l’activitat en si mateixa va ser una oportunitat molt interessant per a enfortir la relació entre AniCura Món Veterinari i la instal·lació que ell dirigeix, ja que l’hospital, regularment, atén les necessitats dels animals residents amb el suport de la veterinària Anna Escalada i de l’auxiliar tècnica veterinària i etòloga Noemí Mayoral. La jornada, va ser un èxit “perquè els gossos de la Gossera van gaudir d’un dia especial, ja que no tenen, com altres gossos, l’oportunitat de viure coses boniques dia rere dia a casa seva”.

Sílvia Casals, de l'hospital veterinari AniCura Món Veterinari
La primera pedra de quelcom més gran

Una “passejada corporativa”. Així defineix Giné aquesta acció que espera estendre a altres empreses de la branca veterinària i fins i tot d’altres sectors, ja que no només se’n beneficien els animals sinó també els empleats que, plegats, poden ser partícips d’un moment d’esbarjo i alhora solidari.

AniCura Món Veterinari

Tot i la importància de continuar fomentant accions d’aquest tipus, malauradament les previsions apunten al fet que la Gossera continuarà saturant-se, ja que, per primera vegada, hi ha tres adopcions que s’hauran de revertir per diferents motius. La problemàtica, sumada a la tensió del mercat de l’habitatge i a les traves que els propietaris posen als llogaters amb mascotes, fa més costa amunt alleujar la càrrega de la gossera. No obstant això, Giné, qui també és vocal de l’associació animalista GosSOS, assegura que l’entitat està “molt a sobre d’aquest tema” per a trobar solucions favorables per a totes les parts i que “els propietaris entenguin que una mascota és un membre més de la família”.

Troba més fotos de l’activitat aquí:

AniCura Món Veterinari regala alegria als peluts de la Gossera