Artalroc exposa els projectes per concórrer a la Biennal

Martín Blanco i Philippe Shangti exposen a la sala Artalroc els seus projectes per a la 58a edició de la Biennal d’Art de Venècia. Blanco amb un dibuix hiperrealista, mentre que Shangti proposa una visió molt personal de l’apocalipsi.

Exposició Artalroc Andorra
Foto: Nelly Dedea

La comissària d’Andorra per a la Biennal de Venècia, Eva Martínez, Zoe, va presentar els dos projectes finalistes a representar Andorra en aquesta mostra. Dues propostes oposades, dos universos diferents, ja que la primera és introvertida i la segona extravertida.

Artalroc ANdorra
Foto: Nelly Dedea

Martín Blanco presenta el seu projecte Autoestima 2.0, tota una crítica el món virtual i sobretot a les xarxes socials que, segons ell, condicionen els habitants del planeta. Blanco creu que el món digital provoca l’aïllament de les persones i a través del seu dibuix hiperrealista en blanc i negre que vol sensibilitzar l’espectador.

Artalroc
Foto: Nelly Dedea

Per la seva part, Philippe Shangti, amb el seu Future Is Now, convida a contemplar una visió apocalíptica de la naturalesa que ens envolta, amb una gran estàtua d’una noia entrant al parc d’atraccions del paradís. La seva visió és del tot pessimista, ja que se centra en l’obsessió pel consumisme, els diners, i el malbaratament dels recursos naturals. Al contrari de l’obra de Blanco, el color és present en tot el treball de Shangti. Totes dues propostes incideixen en la desconnexió entre la natura i la societat.

Artalroc pintura
Foto: Nelly Dedea