Aurora Casadevall, “Quaranta-tres anys a la sanitat andorrana”

Aurora Casadevall va presentar el passat 29 de juny a Encamp la història de la seva vida professional en el llibre “Quaranta-tres anys a la sanitat andorrana”. Durant la seva presentació va estar acompanyada de Laura Mas, cònsol major d’Encamp, Josep Dallerès, d’Anem Editors; Jordi Marquet, redactor del pròleg del seu llibre, i Rosa Maria Mandicó, exdirectora de l’escola d’infermeria. A més, va comptar amb la participació d’encampadans, importants autoritats, familiars i amics de l’autora.

Fotos: César Vidal

La presentació del llibre, editat per Anem Editors, va tenir lloc, a la sala de festes del complex d’Encamp, parròquia on va muntar el seu primer consultori.

Aurora Casadevall

“Quaranta-tres anys a la sanitat andorrana és un llibre que m’ha portat molta feina, han estat tres anys de treball, però estic molt contenta del resultat”, afirma l’autora. Es tracta d’un llibre que recull les vivències personals i professionals de més de quatre dècades com a professional de la salut. A través d’aquest llibre, l’autora realitza un recorregut per a mostrar com ha anat evolucionant el sistema de salut andorrà, des de les antigues clíniques Vilanova, Santa Coloma i Meritxell, fins al nou Hospital. Casadevall confessa que “sempre havia volgut ser llevadora, de molt petita ja era el meu somni” i amb el pas dels anys va poder fer-lo realitat. Explica que als 15 anys va començar a escriure un diari on va anar apuntant cadascuna de les seves anècdotes vinculades a la seva vida personal i professional. Aquests escrits amb el pas dels anys es van transformar en la matèria primera per a escriure “Quaranta-tres anys a la sanitat andorrana: vint moments màgics i vint-i-tres altres històries”. Històries que inclouen a l’autora en primera persona i a la resta de les protagonistes de la sanitat andorrana, des de les matrones fins a auxiliars, metges i infermeres. Una història viva de la sanitat del Principat d’Andorra.

El llibre ja es troba a la venda en totes les llibreries del país.

Públic a la presentació del llibre d'Aurora Casadevall


Aurora Casadevall Medrano va néixer a Girona el 7 de juliol de 1949. Quan tenia deu anys, els seus pares es van traslladar a viure a Andorra. Va cursar els seus estudis d’infermeria a Barcelona i els de llevadora a Madrid. Al seu retorn al país va decidir obrir un consultori de llevadora a Encamp, lloc on residia. Allí comença a fer els seus primers passos, primer en la clínica Vilanova i més tard en la clínica Meritxell. Cap a l’any 1990 és nomenada directora del Centre Hospitalari Andorrà, càrrec que ocupa fins a 2006. L’any 2014 es jubila, però ha continuat exercint de professora col·laboradora a l’Escola Universitària d’Infermeria i tutora de pràctiques de diverses formacions de llevadores.