El binomi de la perfecció: Vega Sicilia i els millors xef d’Andorra a l’Hermitage

Ahir al vespre va tenir lloc un soparmaridatge de gala, al Restaurant Origen de l’Hotel Hermitage de Soldeu, on es van poder trobar els millors ingredients per aconseguir la perfecció culinària. D’una banda, els millors caldos de la prestigiosa bodega Vega Sicilia i d’altra banda, sis dels millors xefs d’Andorra, La Claudia Coma, del restaurant Coma; el Carles Flinch, de Can Manel; El Marc Mora, del restaurant Es Andorra del Park Hotel; el Ramon Sasplugas, del Celler d’En Toni; el Nandu Jubany, del restaurant Origen de l’Hotel Hermitage i el Hideki Matsuhisa, que també proposa les seves millors elaboracions al restaurant Koy Hermitage.

Sens dubte, el millor binomi per a poder gaudir, primer d’uns vins que tenen el valor afegit d’assolir l’excel·lència, per tradició, per dedicació, per experiència i pel valor de la feina ben feta i després perquè als fogons de l’Hermitage, no es podien posar uns professionals més qualificats per a l’ocasió.

Al sopar van assistir una vuitantena de persones entre les quals cal destacar importants personalitats del món empresarial del país i altres personatges il·lustres com ara Borja Thyssen o el Purito Rodríguez, que van poder degustar un excel·lent menú.

La Claudia Coma va proposar, com a aperitiu: un caneló de llengua de vedella farcit de gambes i all tendre, envoltat d’un demí glacé de caps de gamba. I,  com a plat principal: un arròs melós de ratjada amb carbassa, ceba i allioli d’all negre, amb pèsols. El postre, va ser: pinya per un tub.

El Carles Flinch va oferir, com a aperitiu: un mar i muntanya de vieira i papada Palou confitada, amb escames de ceba cruixent i reducció agredolç de Pedro Ximenes. Com a plat principal: un melós de cabrit rostit i enfangat al romaní, calçots en tres coccions i parmentier de castanyes. El postre, va ser: una piruleta en textures, amb escuma “bubblegumb” de maduixes i gominoles.

Pel que fa al Marc Mora, va proposar, com a aperitiu: una escuma de patates amb ous de truita fumats i shitake. Com a plat principal: calamars de potera amb puré trufat, carxofa i un toc a romesco. I, pel postre: La roca de mango i llimona, amb xocolata blanc i fonoll marí.

El Ramon Sasplugas ens va obsequiar, com a aperitiu: una coca de salmó amb brots de rave i espàrrecs de mar. Com a plat principal: guacamole amb arengada fumada. I, pel postre: keylimepie.

El Nandu Jubany i el Fran, van preparar, com a aperitiu: una truita invertida, amb formatge tou dels til·lers, tòfona i ous de guatlla amb tòfona. Com a plat principal:  pèsols del maresme amb tòfona negra. I, pel postre: mini bava al rom amb gelat de nata.

I, per finalitzar, el Hideki Matsuhisa i Julito, van començar amb: uramaki de tonyina amb salsa sèsam i niguiri de tonyina toro feta a l’instant. Com a plat principal: caparccio de vedella wagyu, amb salsa sukiyaki i garoina. I, per finalitzar: cítrics amb pesto de menta i gelat de kefir.

Tot això, com no podia ser d’una altra manera, regat amb diferents anyades de Vega Sicília Valbuena 5º, dels anys: 2007, 2009, 2011, 2012 i 2013, entre altres, i amb la corresponent presentació tècnica dels diferents caldos, magistralment explicat per la Zita Rojkovich, mànager general de Vega Sicília per a Europa i per Gonzalo Iturriaga, director tècnic de la marca; així com Miquel Armengol Calsina, director general del grup Acsa, distribuïdor a Andorra de la marca, que en tot moment van estar atents a les necessitats o als dubtes que els assistents poguessin plantejar.

Per tant, una excel·lent vetllada, en un marc incomparable, amb unes menges exquisides i uns vins excepcionals, que van fer les delícies de tots els assistents i que, de ben segur, ja esperen la següent proposta, segur que ningú no s’ho perdrà.