Cal Pal i Pere Moles reviuen les siluetes punxones dels estripagecs

L’artista i dissenyador, Pere Moles, va presentar l’exposició ‘Estripagecs: contrastos, fusió i memòria’, a Cal Pal, l’espai per a la reflexió sobre la identitat i el patrimoni natural i cultural del país.

Fotos: César Vidal

Estripagecs de Pere Moles

Els barrots de ferro amb punxes no podrien haver trobat un lloc més idíl·lic i adient per a ser exposats que Cal Pal, a La Cortinada, envoltat per un entorn natural envejable i un recinte artístic i cultural que evoca els temps passats de la cultura andorrana. Els estripagecs –com realment es diuen aquests barrots que abans protegien les finestres de les cases pairals i bordes– són part de l’essència artística de Pere Moles, qui recorda com, des de molt petit, les siluetes i terminacions punxudes d’aquestes peces van calar en el seu cap.

Presentació artística de Pere Moles

Acompanyat per col·legues i amics, també per representants dels poders polítics del Principat, en Pere va presentar l’exposició ‘Estripagecs: contrastos, fusió i memòria’, amb la qual pretén convidar l’espectador a viure un procés reflexiu sobre la tradició i la modernitat, a través d’una sèrie d’obres de diferents formats. Hi trobarem des de pintures i talles en fusta fins a composicions que combinen altres materials, com ara el ferro o l’acer, amb panels de color.

Escultures de Pere Moles a Cal Pal

La mostra, que es podrà visitar fins al 10 de novembre, acull molt bona part de les obres que han marcat la trajectòria de Moles, qui coqueteja harmoniosament entre diferents tècniques i disciplines dins del món de l’art. Així mateix, com a part del programa ‘Nits d’estiu als museus 2020’, presentat pel Govern d’Andorra i el Ministeri de Cultura, l’artista va programar dues visites guiades per la seva exposició, durant els dies 21 de juliol i 11 d’agost.

Autoritats del Govern d'Andorra
Una exposició ben rebuda

A la inauguració oficial, hi van assistir diferents personalitats de l’escena artística del Principat d’Andorra, com ara el fotògraf Jaume Riba. Entre les autoritats que van acudir-hi, cal destacar el cap de Govern, Xavier Espot Zamora; la síndica general, Roser Suñé; la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva; el conseller general Carles Ensenyat; el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, entre altres, com ara l’anterior cap de Govern, Antoni Martí. En representació de l’espai sociocultural Cal Pal, Maria Reig, impulsora i promotora d’aquest recinte, també va ser-hi present.