Un concert de Meritxell amb fusió de músiques del nord i del sud

Una fusió de músiques nòrdiques i gregues o àrabs va centrar el tradicional concert de Meritxell a l’Auditori Nacional d’Andorra, a Ordino, protagonitzat per la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca).

Concert Meritxell Auditori Nacional d'Andorra
Foto: ANA

Els músics de la Jonca van tocar sota la direcció col·legiada de Gerard Claret i Yannis Papaioannou, i el repertori estava integrat per les músiques nòrdiques de compositors com Jean Sibelius, Johan Svendsen o Edvard Grieg, en clar contrast amb les melodies tradicionals de Grècia, del món àrab o arribades de Turquia. La sala es va omplir de públic que va gaudir plenament d’una actuació molt professional.

Orquestra Jonca concert Meritxell
Foto: ANA

El director grec, Yannis Papaioannou, es va mostrar molt satisfet per aquesta col·laboració que va qualificar com a “una gran experiència”, una sensació que compartia també Gerard Claret. La Jonca està formada per un total de 35 músics, hi ha dinou violins, set violes, set violoncels i dos contrabaixos. Val a dir que aquesta jove orquestra acaba d’incorporar dotze joves músics de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella, tres dels quals ja van col·laborar amb l’orquestra amb motiu del Concert de Primavera.

Concert de Meritxell 2018
Foto: ANA