Una festivitat de Meritxell molt commemorativa

Com ja és habitual, any rere any, el dia 8 de setembre un gran nombre de ciutadans d’Andorra van començar el pelegrinatge cap al Santuari de Meritxell, des de les seves parròquies d’origen i des de bon matí, per a poder complir amb la tradició i assistir a les diferents misses i besar la medalla de la Verge de Meritxell, patrona d’Andorra.

Autoritats a la festa de meritxell
Foto: Josep Segura

Gent de totes les edats i amb diferents mitjans de locomoció o a peu, es van desplaçar als diferents actes i misses previstos, però l’acte religiós de les 11, oficiat a la Basílica per l’arquebisbe Joan-Enric Vives, co-príncep episcopal, va enregistrar un ple absolut, on no van faltar les més altes instàncies del panorama polític o els diplomàtics del país, entre altres.

Pubilles al santuari de meritxell
Foto: Josep Segura

En aquesta ocasió, es van complir 25 anys, des del dia 5 de setembre de l’any 1993, quan Joan-Enric Vives va ser ordenat bisbe auxiliar, motiu pel qual la festa es va tenyir d’un aire molt commemoratiu. I, com tota celebració, tampoc no va faltar el reconeixement en forma de regal, ja que els diferents capellans del Principat, el van obsequiar amb un bàcul pastoral, que Joan-Enric Vives va rebre de manera molt emocionada.

Troba més fotos d’aquesta festivitat al nostre Facebook.
Conxita Marsol i pare Pepe de Sant Julià de Lòria
Foto: Josep Segura