La Creu Roja reparteix alegria a la gent gran del país

Els dies previs a Nadal, la Creu Roja Andorrana va realitzar el repartiment de regals i presents nadalencs a la gent gran del país. Un total de 102 persones van ser visitades, en els seus domicilis, per voluntaris de la institució i personal del servei d’atenció domiciliària, coordinat pel ministeri d’Afers Socials.

Anna Arias, responsable de l’àrea social de la institució va assenyalar que les persones visitades no van ser triades a l’atzar, sinó amb un clar objectiu, que sentin la calor, la companyia dels voluntaris i que no estiguin soles. “Volíem fer una acció solidària de tipus més festiva. Per això vam triar a aquelles persones de risc o les que estiguessin més aïllades, ja que estan patint una solitud no desitjada. El nostre propòsit és que no se sentin tan soles, que sentin que nosaltres ens recordem d’elles” va assegurar.

Regals per a la gent gran

Per a dur a terme aquesta activitat solidària nadalenca, la Creu Roja va comptar amb la participació dels seus voluntaris, que sense la seva col·laboració i esforç no hagués estat possible. “Hem mobilitzat una vintena de voluntaris. També ha participat el SAD, amb el departament d’Afers Socials i amb els seus usuaris. Els treballadors de familiars han fet el repartiment entre els seus, que són unes 32 persones usuàries del Servei d’atenció domiciliària. Hem abastat a tot el país, menys el Pas de la Casa” va explicar la responsable.

Les postals que van arribar a les mans de la gent gran van ser realitzades pels alumnes de les diferents escoles secundàries del país, i van comptar amb un petit present, a càrrec de la Creu Roja. “Es tracta d’unes postals nadalenques, que ens han proporcionat els alumnes de les escoles secundàries andorranes, que són meravelloses. Aquestes postals van acompanyades d’un detall de Creu Roja, que pot ser, des d’una manta amb motius nadalencs, una bosseta d’aigua calenta, un pastiller, una capseta de bombons o una tauleta de torró”  va comentar Arias.

Voluntaris de la Creu Roja lliurant regals de nadal

Cal ressaltar que, aquestes jornades de repartiment de regals s’enquadren dins de les diferents activitats solidàries que enguany ha desenvolupat la Creu Roja, durant la crisi sanitària, i que deixen un balanç molt positiu per a la institució. Una institució que ha complert el seu aniversari número 40 en un context molt difícil, no només a escala nacional, sinó mundial, però que, gràcies al compromís i solidaritat de moltes persones, voluntaris i organitzacions com ara la Creu Roja, reflecteixen que Andorra és un país solidari.

“La conclusió que nosaltres extraiem d’enguany, és que, més enllà de les dificultats i adversitats, hem estat capaces d’ajudar-nos, d’unir-nos, de plegar-nos, de fer-li front entre tots a la crisi, i mostrar que la solidaritat és cada vegada més forta. Crec que tirarem endavant entre tots” va afirmar l’Anna.