El COAA inaugura una nova exposició a la seva seu

El Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra (COAA) va presentar una exposició amb les 9 propostes inscrites al concurs d’idees ‘Nova Seu d’Andorra Telecom’.

Fotos: Dona Secret

Exposició al COAA

El passat 12 de maig, a la seu del COAA, va tenir lloc l’acte inaugural de l’exposició de les nou propostes presentades al concurs d’idees ‘Nova Seu d’Andorra Telecom’, del qual va resultar guanyador el projecte dissenyat pel despatx Orteu Riba Arquitectes, sota el títol Node.

Exposició al COAA

Com no podia ser d’una altra manera, Xavier Orteu i part del seu equip, van ser partícips de la trobada, en la qual s’hi van exposar la resta de propostes inscrites, entre les quals cal destacar la iniciativa dels arquitectes Gerard Veciana, Elisabeth Faura i Lluís Ginjaume, reconeguda amb el segon lloc del concurs, i la d’Esther Pascal i Carles Gras, guardonada amb la tercera posició.

Exposició al COAA

A la trobada tampoc no hi van faltar, per descomptat, Sònia Palau, degana del COAA, i Zaira Nadal, secretària, així com diferents personalitats com ara el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, qui també presideix el Consell d’Administració d’Andorra Telecom, i el director executiu de la parapública, Jordi Nadal Bentadé.

Sobre el projecte guanyador

L’arquitecte Xavier Orteu, a través del despatx Orteu Riba Arquitectes, lidera el projecte ‘Node’, iniciativa que esdevindrà nova seu d’Andorra Telecom. Així ho va decidir el jurat conformat per representants de la parapública de telecomunicacions, Govern d’Andorra, el Comú d’Andorra la Vella, el COAA, l’ACODA i la comunitat veïnal, que van atorgar un premi de 20.000 € a la firma guanyadora del concurs d’idees, que, a més a més, serà l’encarregada de dur a terme la redacció del projecte i la direcció facultativa de les obres.

En una anterior entrevista concedida a Dona Secret, Orteu va explicar que “ens vam presentar al concurs amb la idea d’erigir un edifici respectuós amb el seu entorn, tranquil i senzill, ja que s’ubicarà a una zona en la qual passen moltes coses”. Així, doncs, la firma espera “que el Node sigui un exemple reconeixedor quant a sostenibilitat des del primer moment de la seva construcció”.