El Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’ porta un trosset d’Andorra a Viana do Castelo

L’agrupació cultural va inaugurar l’exposició fotogràfica ‘Retrats d’ara i d’abans’, realitzada pels seus membres. El president de la Cambra Municipal de Viana do Castelo va elogiar els esforços que fa el Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’ per difondre la cultura portuguesa.

Fotos: GFCP

El passat dimarts, dia 17 d’agost, la ciutat de Viana do Castelo va acollir la inauguració de l’exposició ‘Retrats d’ara i d’abans’, autora de la qual és la Mireia Medeiros, participant activa del Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’. La mostra, que consta de 18 fotografies, permet apreciar trets propis de la cultura portuguesa, com ara la vestimenta tradicional.

Exposició a Viana do Castelo

Per aquesta producció, la fotògrafa va triar com a escenaris diferents recintes culturals del Principat d’Andorra, per recrear la quotidianitat dels habitants del nord de Portugal de la primera meitat del segle XX. Entre ells, van destacar el Museu Etnogràfic Casa Cristo, el Museu Casa d’Areny Plandolit i el Museu Casa Rull. D’aquesta manera, tant Medeiros com el director de l’agrupació folklòrica, Jose Luis Carvalho, van posar en relleu la molt bona relació cultural entre ambdós països.

Suport institucional

‘Retrats d’ara i d’abans’ romandrà oberta al públic fins al 30 de setembre, al Museu do Traje, a Viana do Castelo. Jose Maria Costa, president de la Cambra Municipal de la localitat i que va ser present a la jornada inaugural, va felicitar el Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’ per la seva tasca cultural a Andorra. Tanmateix, Costa va presentar el catàleg de l’exposició, del qual va afirmar que “és un registre en llibre que perdurarà en el temps”.