(+Fotos) El món del motociclisme es retroba a la Gala de la Nit de la Moto

Un any més, la Federació Motociclista d’Andorra (FMA) reconeix la labor dels pilots del país, tot premiant i distingint les seves actuacions, tant a Andorra i a l’estranger, a la Gala de la Nit de la Moto. Jordi Lestang i Marc Font es van emportar els trofeus com a millors pilots d’Andorra de la temporada 2022.

Fotos: Nelly Dedea

L’acte va començar amb un sentit homenatge a l’expilot Jesús Plaza, membre de la Comissió de Trial de la FIM (Federació Internacional de Motociclisme) i de la RFME (Real Federació Motociclista Espanyola), i també col·laborador habitual de la Federació Motociclista d’Andorra, qui va morir el desembre passat amb tan sols 52 anys. Per recordar la seva memòria es va projectar un emotiu vídeo, i des de l’organització faran arribar un reconeixement a la seva família.

La vetllada va continuar amb el reconeixement als més menuts de la federació, que des de ben petits s’atreveixen amb les motos elèctriques dels cursets d’iniciació al  trial, a la plaça de la Germandat, organitzats en col·laboració amb el Moto Club Pirineu i el Pascuet Offroad Center. De la mà d’Ignasi Verneda, vicepresident Primer de la Federació Internacional de Motociclisme i el monitor Enric Sinfreu, els trialers dels cursets d’iniciació 2022 – Ot Almeyda, Maz Gabril, Aiden Martinez, Marçal Monsonís, Roc Puntas, Nil Bringué, Oliver Llorens, Leo Pérez, Ian de Lima, Asier Mansillam Denis Moa, Ignasi Perona, Julen de Prado, Marc Martin, Samuel Molné i Laia Puntas – van rebre les seves respectives medalles. Els joves que participen en els cursets de perfeccionament al trial ja a la muntanya també van rebre la seva distinció – Ian Baptista, Carlota Bringué, Ventura Cava, Enzo Fernández, Kilian Fernández, Max Gabriel, Dénice Gaillot, Toni Granyó, Cerni Gra, Jan Majoral, Ramón Sucarrat, i Olivia Vinyes –, que en aquesta ocasió va ser lliurada per Josep Punti, de la Federació i el Moto Club organitzador.

La Nit de la Moto 2023

Com no podia ser d’una altra manera, els actuals Campions d’Andorra de Motociclisme també van ser premiats. Marc Font, Xavi España i Cristian España es van emportar el trofeu com a guanyadors dels Ice Gladiators 2023, enquadrats dins de les GSeries. Pel que fa al Campionat d’Enducross d’Andorra 2022, els màxims trofeus van ser per a Rubèn Alves, primer de la categoria 65 cc; Iker Valerio, guanyador en la categoria 85 cc; Roger Troguet en la categoria Expert; i Marc Font en la categoria Pro.

Cal destacar que el Campió d’Enducross d’Andorra 2022, Marc Font no va poder ser present a la gala, ja que es trobava a Oviedo per a competir al Campionat d’Espanya de Hard Enduro.

El 32 vegades campió del món de trial, Toni Bou, i, el pilot oficial de Beta amb llicència d’Andorra, Aniol Gelabert, van ser els encarregats de lliurar els trofeus als guanyadors del Campionat de Trial d’Andorra 2022 – Jordan Almirón (1r de categoria Grocs sub-18); Miguel Da Dilva, (1r de la categoria Grocs); Jordi Marco, (1r de la categoria Grocs Màster 45); Salvador Vilella, (1r de la categoria Verds); Xavier Cristina, (1r de la categoria Blaus); i Jordi Lestang, (1r de la categoria Vermells) -, organitzat pel Moto Club Pirineu i l’Andorra Trial Club. Jordi Lestang va recollir el trofeu de campió en la categoria màxima.

La Gala de la Nit de la Moto 2023 també va ser una oportunitat per posar en relleu la implicació i la tasca feta pels diferents patrocinadors i col·laboradors de la FMA, sense els quals no seria possible tirar endavant els diferents campionats i activitats de motociclisme al país. Per aquest motiu es va lliurar un reconeixement a les entitats col·laboradores, entre les quals es troba Dona Secret, així com el Govern d’Andorra, diversos Comuns, la Creu Roja, Viatges Emocions, Andorra Telecom, Grup Bonaparte, Andbank  i Multisegur Assegurances, entre altres empreses del país.

La tasca realitzada pels pilots andorrans tampoc va passar desapercebuda. Durant la gala la Federació Motociclista d’Andorra va guardonar la seva participació i els resultats obtinguts pels pilots d’Andorra en les competicions internacionals de l’any 2022. Jordi Lestang, Gaudi Vall, Edgar García, Yago Parellada, Jordi Nicolau, Enric Da Silva, Alèxia Lladó, Valentí Cristina, Maria Font, Martin Kettlitz, els germans Marc i Miquel Font, Miquel Pujal, Joel Font, Laia Pi, Margot Llovera i Xavi Cardelús van ser alguns dels pilots reconeguts.

Després del lliurament de premis es van dur a terme diferents sortejos i els guanyadors es van emportar a casa seva dues inscripcions per participar en la sortida moto-turística 2023 de la Rider 468, organitzada per la Penya Motorista l’Esquirol; cinc entrades dobles al Campionat del Món d’X-Trial 2023 d’Andorra la Vella; tres llicències FMA 2024 a meitat de preu, gentilesa de la FMA; dos equipaments de trial de la Federació Motociclista d’Andorra; uns guants personalitzats i una samarreta, signats pel pilot de trial Aniol Gelabert; una samarreta de trial signada pel campió del món de trial Toni Bou; i dues entades a tribuna pel Gran Premi Monster Energy de MotoGP de Catalunya, regal de la Federació Motociclista d’Andorra.

Després de sortejar els diferents lots d’obsequis, la Gala de la Nit de la Moto 2023 va cloure amb un aperitiu al vestíbul del Centre de Formació Professional d’Aixovall de Sant Julià.