Els vins més exclusiu de Finca Viladellops es degusten a Andorra

Finca Viladellops va presentar els seus vins al restaurant Refugi Llac de Pessons i al Molí dels Fanals, amb dues propostes de cuina de muntanya.

La presentació de les referències de Finca Viladellops va començar per un aperitiu i ‘LD Ancestral’ va ser l’escollit per a l’ocasió. Es tracta d’un vi escumós elaborat amb el mètode ancestral, que va anar acompanyat d’una proposta del restaurant Llac de Pessons, consistent en un assortiment de fumats, i una altra del Molí dels Fanals, amb un carpaccio de gambes amb vinagreta de llima.

El tast va començar amb ‘Finca Viladellops negre’, un vi molt suau i elegant, elaborat amb garnatxa i envellit 12 mesos en barriques. Per realçar els seus sabors, els convidats van poder gaudir d’un saltat de bolets de temporada, collits a la zona, amb un rovell d’ou de guatlla i foie elaborat pel restaurant de Pessons, mentre que, la proposta del Molí dels Fanals, va ser un excel·lent caneló de farcit tradicional.

Seguidament, es va servir ‘Finca Viladellops 3 X’, un vi de producció molt limitada, Pessons va oferir una suprema de Turbot al romesco, mentre que, el Molí dels Fanals, ho va fer amb un turbot a la brasa amb verduretes de temporada.

Per a un dels plats andorrans més emblemàtics com és l’arròs de muntanya, Viladellops va optar pel seu vi negre més guardonat, el “Turó de les abelles”, millor vi de Catalunya en els premis Vinari del 2017 i l’escollit pels reis d’Espanya per al sopar de gala en la seva darrera visita a Andorra. Pessons va adaptar el seu arròs a un elaborat solament amb ceps de la zona, mentre el Molí dels Fanals va mantenir la recepta que ofereix habitualment als seus clients.

Per finalitzar, la carn va ser la protagonista, però també va arribar el moment d’un vi d’edició molt limitada, ‘El Parany’, menys de 300 ampolles anuals, un carinyena d’una vinya d’un sol jornal, de 90 anys, situada al mig del bosc. Un vi excepcional, de gran finor i elegància, que es va maridar amb un civet de cérvol a l‘estil tradicional, elaborat pel restaurant de Pessons i amb un plat de cua de bou a baixa temperatura, dissenyat per l’equip del Molí dels Fanals.