Encamp i el Pas de la Casa tornen al format stop-lab per gaudir de l’escudella

Amb una taxa de reproducció del coronavirus estabilitzada en 1,15, amb data oficial del dia 14 de gener, el Comú d’Encamp va preferir anar pel camí segur amb la recuperació del format stop-lab per al repartiment de l’Escudella de Sant Antoni.

Fotos: César De Pablos

Autoritats a l'Escudella de Sant Antoni a Encamp

Els espais adjacents a la plaça dels Arínsols i la travessera de l’Areny es van omplir de gom a gom amb conductors que, a bord dels seus vehicles, van recollir la tradicional Escudella de Sant Antoni, repetint doncs la fórmula de l’any passat.

De l’11 al 16 de gener, els veïns van poder adquirir el plat i la cullera commemorativa de l’Escudella de Sant Antoni 2022, amb la imatge de l’església de Sant Pere, del Pas de la Casa.

Vianda a Encamp

Tot i que la pressió hospitalària estava considerablement més continguda, per al 14 de gener, el nombre de casos actius arribava a 5.716, segons les dades oficials. Per aquest motiu, les autoritats encampadanes van preferir apel·lar a la consciència amb una estratègia ja provada. Aquest any, com que encara es manté la situació de pandèmia, en especial amb aquest rebrot que estem vivint des d’abans de les festes de Nadal, continuem amb el format de stop-lab, al qual hem afegit un punt de recollida a peu per a la gent gran”, va explicar la cònsol major encampadana, Laura Mas, qui va posar en relleu la importància d’adaptar-se per dur a terme aquest tipus d’activitats.

Conductors recollint l'escudella a Encamp

Així, doncs, des d’abans de les 12 del migdia del passat 16 de gener, els primers cotxes ja feien cua per recollir les 2.000 racions d’escudella destinades a la vila d’Encamp, mentre que, al Pas de la Casa, es van repartir unes 400 racions. A ambdues viles es van repartir racions sense gluten.

Voluntaris a les escudelles de Sant Antoni