Encants commemoratius i molt solidaris a Escaldes-Engordany

Ahir al matí, a la plaça de l’església de Sant Pere Màrtir d’Escaldes-Engordany, es van celebrar els ja tradicionals Encants de Sant Antoni, una edició que, coincidint amb el 40è aniversari de la parròquia, va comptar amb moltes novetats i amb un alt component commemoratiu.

De bon matí, desafiant el fred i la neu, la plaça es va anar omplint de gent que va voler participar en aquesta centenària tradició, entre els que cal destacar la presència de l’Octavi Font, l’Emili Pérez, el Josep Anton Albós i l’Antoni Vidal, que van voler seguir amb la tradició de subhastar els 17 lots preparats per a l’ocasió.

Encants de Sant AntoniEl lot número 7 va tenir un valor afegit, ja que a banda de les tradicionals viandes, també va comptar amb una pintura del malaguanyat Lluís Bardají, obra cedida per la seva família, que va obtenir la puja més elevada del dia, amb 800 euros. Dins dels 17 lots, hi va haver dos especials, el número 16 que es va sortejar amb la venda de butlletes, al preu de cinc euros i el lot 17, que es va sortejar entre les butlletes que es van repartir gratuïtament a tot el públic assistent.

D’altra banda, cal destacar que l’edició d’enguany va servir també per retre homenatge als primers subhastadors com ara el Margarit i el Fermin Vidal, precursors d’aquesta tradició i altres més contemporanis com ara el Josep Valls Cosomet i el padrí, el vell Cosomet. Tanmateix, el departament de cultura del comú va realitzar una exposició fotogràfica al carrer, a la plaça Santa Anna, que commemorava aquesta tradició, amb imatges que feien un recorregut cronològic des de l’any 1936 i fins a l’actualitat.

Encants Escaldes EngordanyVal a dir que, la recaptació va superar totes les expectatives, ja que es van obtenir 5.875 euros que aniran destinats a Càritas Andorranes de la parròquia. Pel que fa als assistents cal destacar la presència del cònsol menor del comú escaldenc, Marc Calvet; que, a més a més, va tenir una col·laboració destacada en exercir de tresorer de la subhasta. També van assistir els consellers, Josep Ramon Tudel, Salomó Benchluch, Laura Lavado, Didier Aleix i Marc Magallón.

Una vegada va finalitzar la subhasta, diferents agrupacions de l’Esbart Santa Anna, van delectar els assistents amb quatre danses amb temàtica molt diversa. Tot seguit, tot el públic assistent va poder gaudir d’un abundant aperitiu, gentilesa del comú.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.