(+Fotos) Escaldes-Engordany es reuneix per honorar Sant Miquel d’Engolasters

El pla de Sant Miquel d’Engolasters va acollir, el passat 8 de maig, la celebració del dia del Sant Patró. A la cita, hi van acudir també representants de la política comunal i nacional.

Fotos: César De Pablos

Des d’instants previs a les 12 del migdia, al pla de Sant Miquel d’Engolasters, ja hi eren els joves que representen el Pubillatge d’Escaldes-Engordany, que es preparaven per a la seva presentació oficial i per a l’estrena com a ballarins de sardanes. Per descomptat, no hi van anar sols. Veïns de la parròquia i fins i tot autoritats comunals van ser partícips del ball tradicional. La cònsol major Rosa Gili, la consellera Meritxell Massoni i la ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, Trini Marín, van ser només alguns dels dansaires ‘aficionats’ que van acompanyar els joves.

Rosa Gili ballant Sardanes

Organitzada per la Unió Pro-Turisme d’Escaldes-Engordany, la Diada de Sant Miquel d’Engolasters va continuar amb la dansa de l’Esbart Santa Anna, seguida per la tradicional ofrena de flors al Sant Patró, Sant Miquel, per part de l’Associació de la Gent Gran i del Pubillatge.

Esbart Santa Anna

Per a la cònsol major d’Escaldes-Engordany, la possibilitat de retrobar-se en cites com aquesta és sinònim de la recuperació de l’anhelada normalitat, després de dos anys marcats per la pandèmia de la Covid-19. L’única preocupació va ser, de fet, la previsió climatològica d’aquell migdia dominical, amb presència de ruixats lleus sobre la parròquia que amenaçaven de modificar el programa. No obstant això, el temps va ser clement.

Mossèn Jaume i la figura de Sant Miquel

Després de la missa i benedicció de mossèn Jaume, els presents a l’Eucaristia van gaudir de coca i moscatell, per donar cloenda a les activitats culturals amb motiu del Dia de Sant Miquel d’Engolasters.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Escaldes-Engordany es reuneix per honorar Sant Miquel d’Engolasters