Escaldes-Engordany acull l’exposició ‘Superherois Showroom’

Spiderman, Black Panther, Thor i el Capità Amèrica són només alguns dels molts personatges que engalanen la sala d’exposicions del Centre d’Art d’Escaldes-Engordany que, fins al 30 de gener, acollirà la mostra ‘Superherois Showroom’.

Fotos: Comú d’Escaldes-Engordany / Jonathan Gil

Com a part de l’agenda cultural de la parròquia escaldenca, el Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE), va inaugurar, el passat 30 de novembre, l’exposició ‘Superherois Showroom’, que preveu apropar els mítics personatges dels còmics a tots els visitants. Wolverine, Black Panther, Thor, Thanos, el Capità Amèrica i el mateix Spiderman són només alguns dels superherois que, tant grans com petits, podran apreciar de primeríssima mà.

SpidermanPertanyents a una impressionant col·lecció privada, els diferents elements de l’exposició enalteixen aquestes icones de la cultura popular, que han quedat immortalitzades gràcies als videojocs, els còmics i les grans produccions cinematogràfiques. Al llarg dels darrers anys, hem estat testimonis d’això, gràcies a l’auge dels films de DC Comics i Marvel, que ens han deixat uns quants èxits de taquilla i merchandising.

ThorUna exposició amb perspectiva de gènere

En el món dels superherois, el rol de les dones ha quedat històricament relegat en comparació als personatges masculins. Malgrat que aquest patró cultural respon a convencions socials d’altres temps, això no vol dir que ha de continuar essent la regla que marqui el destí de les noves generacions, tot i que, certament, cada dia veiem més personatges femenins encapçalant les cartelleres, com ara Wonder Woman, Scarlet Witch o Capitana Marvel. En aquest sentit, l’exposició té prevista una “Visita en clau de gènere”, en la qual es farà una reflexió sobre els clixés del món dels superherois i el paper que juga la dona en aquest interessant univers. Aquesta activitat es realitzarà el pròxim 28 de gener, a les 20.30 hores.

Exposició Superherois Showroom al CAEE

D’altra banda, Núria M. Cendrós i Montserrat Altimires van instal·lar dues mostres fotogràfiques: la primera, “Emocions heroiques”; la segona, “Heroïnes de la quotidianitat”. Aquestes es podran apreciar a la mateixa sala on hi l’exposició ‘Superherois Showroom’, de dilluns a dissabte, de les 9.30 a les 13.30 hores i de les 15 a les 19 hores.