‘Execució a l’alba’, obra guanyadora del XII Premi de Narrativa Fantàstica i de Terror d’Encamp

La 12a edició del premi va trencar el rècord de participació del certamen, amb 105 relats inscrits. Eunís Font va ser l’autora del relat guanyador del concurs.

Fotos: Comú d’Encamp

L’ús del llenguatge i la bona estructura de la història van ser el punt clau perquè Eunís Font, autora del relat ‘Execució a l’alba’, s’emportés la màxima distinció de la categoria adults del XII Premi de Narrativa Fantàstica i de Terror d’Encamp. El jurat va elogiar, igualment, l’argument i la capacitat de l’escriptora per atrapar l’espectador. El segon i el tercer premi, els van rebre, de respectivament, Albert Ruiz, autor de ‘Líders’, i Abril Montané, autora de ‘Mirar-te als ulls’.

Premis de Narrativa Fantàstica i de Terror

Quant a la categoria juvenil, en la qual es van presentar 66 relats, l’obra més destacada va ser ‘El secret de Crimson House’, de Clàudia Vinyal, gràcies a la manera en què va mostrar la transició de l’amor a l’odi, així com aquest últim sentiment es pot transformar en venjança. Sara Armengol, amb el relat ‘Tot té un perquè’, va ser guanyadora del segon premi, mentre que Esther Llobet va aconseguir la tercera posició amb el relat ‘Darrere dels teus ulls’.

Entre els 8 participants en la categoria infantil, el primer premi va caure en mans de Meritxell Micó, amb el relat ‘Ikigai’, del qual el jurat va saber valorar la bona estructura i originalitat del text, considerant, per descomptat, l’edat dels concursants. Noa Vieira i Ana Garcia, coautores del relat ‘Un simple diari de terror’, i Nerea de Pablo, amb ‘Aventura al cementiri de la boira’, van aconseguir, respectivament, el segon i tercer premi de la categoria.

L’acte es va celebrar el passat 9 de desembre, a la Biblioteca d’Encamp, amb la presència de la cònsol major Laura Mas, que va destacar “la gran participació d’aquest concurs i el nivell de les obres, que cada edició estan més treballades”.