‘La cultura no s’atura’, marc de l’estrena del film ‘Plastic Killer’

‘Plastic Killer’, un dels darrers treballs del cineasta José Pozo, va ser presentat el passat 13 de gener, a Cinemes Illa Carlemany, com a part de les activitats engegades per a la segona edició de ‘La cultura no s’atura’.

Fotos: César De Pablos

Autoritats amb l'equip de Plastic Killer

El 33è Festival de Cinema de Girona va deixar un bon regust de boca al director i guionista José Pozo, ja que el curtmetratge ‘Plastic Killer’ va ser una de les obres millor valorades pel jurat qualificador, fins al punt que aquest treball audiovisual serà presentat a Netflix per avaluar la producció d’una sèrie per a aquesta plataforma.

Públic a la Sala de Cinemes Illa Carlemany

El passat 13 de gener, a Cinemes Illa Carlemany, el públic va gaudir de l’estrena de ‘Plastic Killer’ a una sala on es feia evident la davallada d’aforament a causa de la pandèmia. No obstant això, el director es va mostrar optimista en presentar, en forma de curtmetratge, una crítica a l’ús de plàstics i la forma en què la col·lectivitat percep la gestió de residus. Tot això en clau d’humor negre, “una mica bèstia”, com el mateix director va expressar.

‘Plastic Killer’, de José Pozo, és un curtmetratge protagonitzat per José Mota, Laura Gómez-Lacueva i Elisabet Terri

José Mota, Laura Gómez-Lacueva i Elisabet Terri són els tres protagonistes que donen vida a la comèdia negra ideada per Pozo. D’aquests actors, només Terri va ser present a l’estrena andorrana, activitat que va cloure amb una mena de col·loqui en què, el públic i part de l’equip involucrat en el projecte, van intercanviar experiències i inquietuds.

El gestor i productor cultural Hèctor Mas, encarregat de la programació audiovisual de ‘La cultura no s’atura’, va aplaudir que se celebrés l’estrena del curtmetratge en el marc d’aquest cicle cultural. La Ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva; la directora de Promoció Cultural, Montserrat Planelles, i el director de Cinemes Illa Carlemany, Jordi Torres, també van ser presents entre el públic.

Cinemes Illa Carlemany