Financera d’Assegurances, filosofia d’esport i solidaritat

L’edició d’enguany de l’Oncotrail va comptar amb representació andorrana, i més concretament amb el concurs de l’empresa Financera d’Assegurances, que va participar en aquesta cursa solidària, a benefici dels pacients oncològics.

Fotos: Financera d’Assegurances / Oncotrail

Financera d’Assegurances es va sumar a l’Oncotrail 2019, una cursa per equips, de caràcter benèfic, que consisteix en un recorregut de muntanya de 100 quilòmetres, amb arribada i sortida a Palafrugell.

Oncotrail penya runner espanyol Financera d'AssegurancesLa idea va sorgir a partir de la inquietud de diferents membres d’una penya de runners del RCD Espanyol, de la qual l’Enric Sorribas, director general de Financera d’Assegurances, forma part. “Ens vam organitzar com a equips i va aparèixer la necessitat de trobar patrocini. I, en tractar-se d’una cursa solidària, on els fons es destinen íntegrament a la lluita contra el càncer, Financera d’Assegurances va decidir donar suport i vaig participar com a membre d’un dels equips”, va explicar.

Amb una aportació de 3.105 euros, recaptapts entre els membres dels dos equips, i després de 19 hores de recorregut entre les diferents etapes de la cursa, Financera d’Assegurances va posar el seu granet de sorra en aquesta jornada plena d’esport i solidaritat, que va aplegar 2.200 atletes i va recaptar la important suma de 330.401,79 euros, que es destinarà a la Fundació Oncolliga Girona, per tal de millorar les condicions de vida dels pacients amb càncer, i a l’Institut Català d’Oncologia de Girona, per a continuar amb les tasques d’investigació d’aquesta malaltia.

Financera d'AssegurancesPer al grup participant, va ser una experiència inavaluable, tant pel significat solidari com per la capacitat de retrobar-se amb si mateix, ja que “no ens vam preocupar pel marcatge de cap fita o cap repte, perquè la missió era acabar la cursa. Després de començar a les 9 del matí i arribar a la meta a les 4 de la matinada, vam sortir molt contents i vam gaudir d’un bon moment. És quelcom molt recomanable, que la gent, si en pot, hauria de provar almenys una vegada en la vida. La sensació de participar en aquesta causa i el sentiment de pertànyer a un equip, valen molt la pena”.

Financera d’Assegurances continua apostant per posicionar-se com a una entitat compromesa amb els valors de l’esport i, sobretot, amb les causes solidàries que enforteixen la seva responsabilitat corporativa i permeten donar una mà amiga a associacions com ara Unicef, Autea, Africand i Unesco, o atletes entre els quals destaquen Margot Llobera, Cristian España, Estefania Troguet o Nàdia Tudó.

Oncotrail 2019