FolkAND, on la dansa folklòrica europea s’uneix

Mantenir viva l’herència dels nostres avantpassats és la clau –en part– per a l’evolució de la nostra cultura, especialment si les nostres arrels es transmeten d’una generació a l’altra. Precisament això és el que pretén FolkAND, un festival de dansa folklòrica europea que ha arribat per a quedar-se.

Representació de Bulgària al Folkand
Foto: Josep Segura

La jornada de dissabte passat va començar a les 17 hores, amb una desfilada protagonitzada per agrupacions nacionals com ara l’Esbart Laurèdia, l’Esbart Valls del Nord i el Grup de Folklore Casa de Portugal. D’altra banda, els grups Sofistik Jivo i Sveta Nedejla van representar a Bulgària i Croàcia, respectivament, en la passejada que va tenir lloc a l’avinguda Meritxell.

Representació de Croàcia al Folkand
Foto: Josep Segura

Tanmateix, hi van participar les colles geganteres i els Castellers d’Andorra que, amb la companyia dels Bordegassos de Vilanova, van oferir un espectacle cultural molt entretingut a la primera edició del FolkAND. Posteriorment, a les 22 hores, l’Auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià es va engalanar, per acollir una presentació plena de dansa tradicional.

Castellers d'Andorra al Folkand
Foto: Josep Segura

Les desfilades es van reprendre diumenge següent, al migdia, amb un recorregut que va sortir de la plaça Coprínceps fins al Centre Comercial Illa Carlemany, d’Escaldes-Engordany. La planta baixa del recinte, convertida en escenari, es va omplir de gom a gom per a donar-li pas, posteriorment, a un dinar al Centre de Congressos Lauredià, amb la participació de l’agrupació de batucada Toca-te’ls.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.
Dansa tradicional al Folkand
Foto: Josep Segura