(+Fotos) Andorra s’acomiada per última vegada de Toni Martí

A les 16 hores d’aquest dimecres, s’ha celebrat el funeral d’Estat a l’església de Sant Pere Màrtir d’Escaldes-Engordany. La cerimònia en memòria de l’excap de Govern, Toni Martí, ha estat oficiada per Joan-Enric Vives, bisbe d’Urgell i copríncep episcopal.

Fotos: César De Pablos

Funeral d'estat de Toni MartíL’església parroquial de la setena parròquia s’ha quedat petita davant la massiva i multitudinària assistència de públic de tots els estrats polítics i socials, amb motiu del funeral d’Estat de qui fou el sisè cap de Govern del Principat d’Andorra, excònsol major d’Escaldes-Engordany i exconseller general, Antoni Martí Petit.

Funeral d'estat de Toni MartíFamiliars, amics, representants polítics, parlamentaris, així com veïns de la parròquia d’Escaldes-Engordany, s’hi han reunit per a dir l’últim adeu a una figura destacada de la política andorrana, un home que Xavier Espot, actual cap de Govern, recorda com el seu “mentor i conseller” i també com una figura cabdal per a l’aproximació d’Andorra a la Unió Europea.

Funeral d'estat de Toni Martí“Hi ha poques persones que entenguin el servei públic amb la passió, la perseverança i la capacitat de sacrificar la vida personal amb què l’entenia Antoni Martí Petit”, expressava Espot, a través de les seves xarxes socials, en conèixer la notícia de la defunció de qui fou també el seu amic. “El llegat polític de Martí és immens i a mesura que passin els anys es veurà fins a quin punt la seva aportació a Andorra ha estat important i imprescindible”, assenyalava.

Funeral d'estat de Toni MartíLes manifestacions de respecte i admiració envers la memòria i el llegat de Martí han estat moltes, tant des de l’oposició com des d’altres estaments com ara el Consell General, el qual és encapçalat pel síndic general Carles Ensenyat, qui assegura que Martí “ens va transmetre a tots la seva vocació de servei públic i una política en pro del país i en beneficis dels ciutadans d’Andorra”.

Funeral d'estat de Toni MartíA banda de l’estament polític, l’excap de Govern ha estat una persona molt valorada per tothom, a causa de la seva proximitat amb la població andorrana, primer com a cònsol major i després com a cap de govern, on es va guanyar el respecte i l’admiració per part de gairebé tots els ciutadans del nostre país, un fet que ha quedat refrendat en el multitudinari funeral celebrat aquesta mateixa tarda.

Més fotografies del funeral d’Estat de Toni Martí en aquest enllaç:

Andorra s’acomiada per última vegada de Toni Martí