(+Fotos) La setmana de la Diversitat recupera el seu format tradicional

Del 16 al 21 de maig,  la capital del Principat es va convertir, una vegada més, en el cor d’un ampli ventall d’activitats culturals, programades pel Comú d’Andorra la Vella, en el marc de la Setmana de la Diversitat Cultural. 

Fotos: Noelia Farias | Paula Cristina

El Comú d’Andorra la Vella fa dotze anys que celebra la Setmana de la Diversitat, una iniciativa que, segons la cònsol Major de la parròquia, Conxita Marsol, se l’ha de donar continuïtat i una empenta comptant amb les diferents personalitats i comunitats que viuen al nostre país. En aquesta línia Marsol va destacar la importància de mostrar que “a Andorra anem tots junts i que tots volem fer créixer el país”. Per això, va assegurar que l’any que ve li donaran més visibilitat i força a la celebració, sempre que la pandèmia ho permeti.

Enguany, la mostra va tornar a celebrar-se tal com es feia abans de la pandèmia i va oferir, al llarg de cinc dies, més d’una vintena d’activitats tradicionals. A la celebració es van sumar al voltant de 25 associacions culturals presents a Andorra que van voler mostrar al públic les seves arrels i tradicions.

La novetat d’aquest any va ser la tornada de la mostra gastronòmica a la plaça Guillemó, en la qual països com ara Veneçuela, l’Índia, Filipines i Portugal, entre altres, van poder donar a conèixer la gastronomia típica de la regió amb un tast d’àpats i begudes. L’exhibició gastronòmica va anar acompanyada d’una desfilada protagonitzada pels membres de les comunitats i associacions de residents al Principat que  van portar la bandera i els vestits típics dels seus països pels carrers de la capital. La cercavila va començar des de plaça de la Rotonda, va seguir per l’avinguda de Meritxell fins a arribar a la plaça Guillemó.

Els Castells d’Andorra també es van donar cita a la celebració, igual que l’Esbart dansaire d’Andorra la Vella. El concert de la Diversitat a càrrec de l’Orfeó Andorrà va cloure la setmana d’activitats.

Interculturalitat

Sota el nom d’Interculturalitat es va presentar, el 17 de maig, una mostra de gran format que posa en relleu algunes paraules típiques i quotidianes de les diferents comunitats que hi ha al nostre país. A través d’aquesta exposició, que es pot visitar fins al 17 de juny, es vol  mostrar el gran volum de llengües que conviuen a Andorra, juntament amb el català.

La setmana de la Diversitat recupera el seu format tradicional