(+Fotos) Sant Julià de Lòria acomiada unes reeixides 1es Jornades de Bruixeria

Amb un tema curiós com a columna vertebral, sens dubte, però amb una important quantitat d’activitats acadèmiques, literàries i cinematogràfiques per a diferents públics. Així van ser les 1es Jornades de Bruixeria, organitzades pel Comú de Sant Julià de Lòria.

Fotos: César De Pablos · Comú de Sant Julià de Lòria

Jornades de BruixeriaEl passat 30 d’agost, Sant Julià de Lòria inaugurava les seves primeres Jornades de Bruixeria, al vestíbul del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, amb una paradeta de llibres dedicats a aquestes figures femenines tan enigmàtiques com ho són les bruixes. Aquell va ser el punt de partida que va donar pas a tot un seguit d’activitats que giraven al voltant d’aquesta temàtica, abordada des de perspectives acadèmiques, literàries i cinematogràfiques.

Exposició Jornades de BruixeriaA banda de les projeccions, cal destacar l’exposició ‘Contra el mal donat’, a la sala Sergi Mas, que va permetre repassar els detalls de vuit judicis per bruixeria contra dones andorranes, entre els segles XV i XVII. També és convenient remarcar el caràcter divulgatiu de les conferències dutes a terme en el marc de les Jornades de Bruixeria, que, segons la cònsol menor de la parròquia, Mireia Codina, “ens han permès anar més enllà i aprofundir en allò que feia diferents aquestes dones”. D’alguna manera, assegurava Codina, “aquestes activitats són una reivindicació d’unes dones executades de forma injustificada”.

Exposició
Balanç positiu

Malgrat que les Jornades de Bruixeria van estar passades per aigua i es va haver d’optar per mudar la Fira Esotèrica al hall del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, els resultats són favorables. “Estem molt contents perquè hi ha molta participació, ja que aquest tema desperta molta curiositat i hem trobat que hi ha molta gent que en sap moltes coses”, va valorar la cònsol, qui des d’ara mateix es planteja repetir l’activitat amb el suport d’alguns dels ponents i participants d’aquesta primera edició.

Gaudeix de més fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Fira esotèrica a Sant Julià de Lòria