Four Flags, quatre banderes que comparteixen projecte

El significat del nom del grup, Four Flags, és el de quatre banderes i quatre nacionalitats que comparteixen un projecte.

L’origen es remunta al 2013 quan Jordi Diaz, Riccardo Sandrini i Chris D’Annunzio van decidir posar en conjunt la seva passió per la música. Poc després es va afegir el guitarrista Eric Lepoix i el grup va començar la seva aventura. Des del seu primer assaig, la composició pròpia es va transformar en l’objectiu principal, com a necessitat de donar ales a la seva creativitat. La primera sortida en públic va ser al Dijous de Rock al 2015 amb Eric Lepoix i Chris D’Annunzio a les guitarres, Jordi Diaz al baix, Riccardo Sandrini a la veu i Enric Torres a la bateria. Al mateix any, van fer un concert al Temple Bar. Després d’una aturada que va durar gairebé dos anys, va ser al desembre del 2017 quan, amb l’arribada de Martín Blanco a la bateria, el projecte va tornar a arrencar.

Album Four FlagsEl 2018, el grup va participar en dos esdeveniments a l’aire lliure, el Jambo Street Music i l’Andorra Shopping Festival, on van interpretar el seu repertori que, gràcies a la subvenció del ministeri de Cultura, van estar gravant des del maig fins al desembre a l’estudi d’en Marc Mas a Encamp, per donar vida al seu primer LP que porta el nom de Virtus Unita Fortior. L’àlbum està integrat per 12 cançons d’autoria pròpia, que reagrupen les diverses influències musicals que representen cadascun dels components del grup. El resultat d’aquesta barreja és un estil Indie-Rock amb variacions d’intensitats i amb lletres en anglès. L’àlbum ja està disponible des de finals d’any en punts de venda com l’FNAC i es pot escoltar en plataformes digitals com Spotify o Apple Music.