El Govern i el Consell General dediquen un minut de silenci a les víctimes de la pandèmia

Avui, al migdia, el gabinet executiu del Govern d’Andorra i els parlamentaris del Consell General han retut homenatge a la memòria de les víctimes de la Covid-19, així com a les seves famílies i amics.

Fotos: Comú d’Escaldes-Engordany / Terceravia / SFGA/JAViladot / RTVA

Parlamentaris fan minut de silenci

El passat 29 de maig, el Govern d’Andorra va decretar el dol nacional, de l’1 al 3 de juny, amb motiu dels òbits causats per la pandèmia de la Covid-19, que ha deixat, fins el dia d’avui, un total de 51 defuncions. Com a part d’aquesta mostra de respecte i solidaritat a les víctimes, els parlamentaris i les autoritats executives han dedicat un minut de silenci en memòria de les persones que han perdut la vida i com a mostra de suport envers els seus familiars i amics.

Minut de silenci en honor a les víctimes de la covid-19

El Govern d’Andorra ha fet extensiva la invitació a la ciutadania i a les institucions a ser partícips d’aquest acte de reconeixement, que l’Executiu ha dut a terme durant la reunió del Consell de Ministres. Els parlamentaris, per la seva banda, s’han trobat a la plaça del Consell General, mentre que els treballadors i autoritats dels diferents comuns del país han fet el mateix a les seves respectives seus. També cal destacar que des de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, una cinquantena de persones s’han sumat a l’homenatge de les víctimes.

El decret de dol ha comportat la suspensió de tots els actes oficials i festius programats durant l’1 i el 3 de juny. També s’ha demanat que les banderes oficials, ubicades a l’exterior, romanguessin a mig pal, mentre que les interiors tindrien un crespó negre.