Grandvalira recrea el mercat de La Boqueria en un dissabte gastronòmic

Va sorprendre la temporada passada i s’ha consolidat en aquesta. L’Snow Club Gourmet de Soldeu-El Tarter a Grandvalira ha revolucionat la forma d’entendre el binomi gastronomia i neu i l’ha elevat en qualitat mitjançant bons productes, millors instal·lacions i jornades especials. És el cas del Torelló’s Day, un dia de neu, bombolles i gastronomia gourmet que es va celebrar dissabte a les pistes de Soldeu-El Tarter i l’ambaixador del qual va ser el cavista del celler català Paco de la Rosa.

Foto: Grandvalira

Els seus vins i caves van marcar un dia que va començar amb un “esmorzar de forquilla i ganivet”, va seguir amb un dinar a l’aire lloure i que va finalitzar amb el restaurant de l’estació transformat en una petita Boqueria i la presència, per exemple, dels responsables i plats del Bar Pinotxo del mercat barceloní. Un dia diferent que exemplifica el procedir d’una iniciativa, l’Snow Club Gourmet ideat pel director de Restauració de Grandvalira-Ensisa, Àlex Orúe, que ha provocat un salt de qualitat de tota la restauració del complex andorrà.

L’ “esmorzar de forquilla i ganivet” de Sergi de Meià

Va ser un dissabte per al record que va començar  molt d’hora, ja que l’estació va obrir en exclusiva per als participants del Club a les 8h, una hora abans de l’obertura oficial “perquè gaudissin del luxe de la primera neu, l’experiència exclusiva de baixar pistes abans d’obrir-les al públic en general”. Per agafar forces després de les primeres baixades, res millor que l’“esmorzar de forquilla i ganivet” oficiat per Sergi de Meià (Sergi de Meià, Barcelona), la seva mare Adelaida Castells i el xef Manel Jubete (La Borda del Rector, Andorra), referents de la cuina de mercat i la filosofia slow food.

Foto: Grandvalira

Van desfilar amb explicació per davant els participants sardines en escabetx, patates a la graella, morro i tripa, xai rostit amb picada i carxofes o bunyols de cigrons; tots plats elaborats al moment i maridats per Marc Martí i Mariona Cartié amb pans Triticum i per Paco de la Rosa amb vins i caves Torelló. El primer àpat d’un esportista és important, Aquest, a més, va ser saborós i educatiu, ja que tant xefs com productors van conversar amb els clients en un esmorzar diferent. Avantatges de Club Gourmet.

A migdia, l’atenció va pujar dins als 2.500 metres, on la Nomad Gourmet Food Ratrack, la màquina trepitja neu itinerant convertida en restaurant, va obrir al públic amb una selecció de delicatessen d’aperitius Espinaler, fumats Carpier, pernil Joselito o vaca vella Txogitxu. L’ambaixador de la jornada, també present, va regar l’aperitiu –en aquest cas obert també als no socis- i va destapar vàries ampolles magnum de cava utilitzant uns esquís. Show i gastronomia, luxe a la neu, segell Snow Club Gourmet  Soldeu-El Tarter.

Foto: Grandvalira
La Boqueria a Andorra

La tarda va ser per esquiar, i un cop gaudida, va tenir lloc l’última acció del dia. Fins a 70 socis de l’Snow Club Gourmet es van trobar al restaurant La Cabana-Espiolets de Soldeu, que està a més de 2.200 metres d’altitud, per homenatjar a La Boqueria, el mític mercat barceloní. “És un referent dels mercats i de la cuina, i volíem dur-la fins a la neu”, va comentar en Orúe, amb el que La Boqueria, amb les seves parades i paradistes, es va traslladar a Andorra per unes hores.

Parades de fruita i verdures, per Ametller Origen; de productes de xarcuteria, gràcies a Cal Rovira en boca de Jordi Rovira; de pesca salada, mitjançant José María Zorrilla de Don Bocarte; de forn, gràcies a Xevi Remón i Marc Martí de Triticum; de xocolates, degustades després d’una classe magistral d’Enric Rovira, o la parada del propi bar Pinotxo, on el Jordi Asín va divertir i va saciar oïda i estómac. El mercat va estar maridat amb un festival de magnums de Torelló i va finalitzar amb destil·lats Premium Diageo i una selecció de cafès i tes Dilmah.

Foto: Grandvalira
Segona edició de l’Snow Club Gourmet

L’Snow Club Gourmet va celebrar així la seva segona jornada gastronòmica després d’allotjar el 20 de gener un dia italià amb una selecció de productes gourmet transalpins de Garda. Les següents cites tindran lloc el 24 de febrer, quan Fran López (Xerta* i Villa Retiro*) i San Miguel marquin la pauta, i el 10 de març, quan regni la tonyina vermella de Balfegó. L’Snow Club Gourmet i els seus clients acomiadaran la temporada amb una festa grossa el 7 d’abril mitjançant un gran cassoulet a càrrec del xef televisiu Marc Ribas i Collverd.

Grandvalira
Foto: Grandvalira

Serà el tancament de la segona temporada del Club, havent crescut en número de socis (ja amb 125) i marques gourmet presents (de 15 el 2017, a les 28 actuals). L’Snow Club Gourmet ha comportat la revisió de l’oferta culinària dels 30 punts de restauració de Soldeu-El Tarter de la mà del xef de la estació, Xavi Solé, amb la inclusió de productes gourmet tant en restaurants i freeflows com en el Fast&Good Food i terrasses. “Volíem demostrar que a la neu es pot menjar molt bé, propiciar que l’esquiador pugui fer una pausa i degustar entre pistes i vistes, per exemple, un plat del millor pernil amb una copa de champagne. El luxe del moment”, comenta el director de Restauració. Un luxe accesible per a socis i no socis, un luxe només accessible a  Soldeu-El Tarter, Grandvalira.

Text: Grandvalira